کد خبر : 99651
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۰
-

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر زواره‌ای گفت: در گذشته بویژه در ایام نوروز در زواره اصفهان و ریگستان مخصوصا امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می‌شده است که به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است. چون در منطقه زواره مصرف ماهی بسیار کم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی

آشنایی با یک غذای سنتی نوروزی در منطقه زواره‌ اصفهان

ایسنا/اصفهان یک پژوهشگر زواره‌ای گفت: در گذشته بویژه در ایام نوروز در زواره اصفهان و ریگستان مخصوصا امیرآباد غذایی به نام رشته پلو طبخ می‌شده است که به پلو برگ یا پلوچی برگ معروف بوده است. چون در منطقه زواره مصرف ماهی بسیار کم بوده یا اصلا نبوده است، این غذا جایگزین سبزی پلو با ماهی بوده است. جزء اصلی این غذا، رشته می‌باشد که در زواره به برگ معروف بوده است.

محسن هادی طحان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این مطلب افزود: برای تهیه رشته، تعدادی از خانم ها به اصطلاح قدیم (برگ وا می‌گرفتند) یعنی رشته پلویی درست می‌کردند و بو می‌دادند. طریقه درست کردن برگ یا رشته به این صورت بود که آرد را خمیر کرده و مقداری نمک به آن اضافه می‌کردند بطوری که مزه اش نزدیک به شور بود. این خمیر سفت بوده، طوری که با وردنه به راحتی پهن نمی‌شده است.

وی افزود: خمیر با وردنه که آن زمان خراط های زواره با وسایل دستی درست می‌کردند، پهن می‌شد و داخل مجمعه‌ای(سینی مسی بزرگ گنگره دار) قرار می‌دادند و با چاقو بصورت رشته ای برش زده می‌شد. در بعضی مواقع چند لایه خمیر را آرد مال کرده روی هم می‌گذاشتند و برش می‌زدند و پس از قرار دادن در آفتاب خمیر خشک می ‌کردند.
این پژوهشگر ادامه داد: گاهی برای خشک کردن حتی خمیرها را روی چوب های گرد یا طناب (بند) هم می‌انداختند.
پس از خشک شدن خمیرها، آنها را جمع آوری می‌کردند و در این مرحله، شباهت آن به خمیر خشک شده بیشتر بود تا رشته. مرحله آخر برگ ها(رشته ها) را داخل لقو(ماهیتابه) ریخته و با حرارت ملایم بو می‌دادند و این برگ ها برای پخت پلو برگ زواره ای آماده بود.

وی گفت: برای پخت رشته پلوی زواره ای به تعداد هر 3 پیمانه برنج حدود 200 گرم رشته استفاده می‌کردند.
ابتدا برنج را خیس کرده و می‌پختند و بعد از اینکه برنج نیم پز شد، رشته را به آن اضافه می‌کردند. وقتی برنج و رشته نرم شد آن را آبکش کرده و دم می‌نداختند. پس از دم کشیدن، برخی مردم مقداری کره یا روغن بومی به آن اضافه می‌کردند.
هادی طحان طعم خوش و معطر پلو برگ های قدیم زواره را ناشی از برنج خوب و برگ آن ‌که با آرد بومی درست ‌و بو داده می‌شد، دانست و افزود: لازم به ذکر است در روستاهای بخش زواره برای ته دیگ این غذای سنتی بجای سیب زمینی از پیاز بصورت حلقوی استفاده می‌شده است.
وی در پایان گفت: امروزه رشته پلوها را با چاشنی های مختلف مثل ادویه جات و پیاز رنده شده و حتی کوفته ریزه مخلوط می‌کنند تا خوشمزه تر شود.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

قیمت گاری دستی قدیمی

سئو در مشهد

طلا اقساطی

تدریس خصوصی زبان انگلیسی در منزل تهران

ولت متر تابلویی

استابلایزر

اضافه کردن زيرنويس

کوله پشتی مدرسه

درمان قطعی گال

اسباب بازی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

ایدوتک

ربات لوگو ساز رایگان

تعمیر لباسشویی سامسونگ

ممبر اجباری تلگرام

مرجع قیمت خرید و فروش گرافیت چرب

تقویت انتن موبایل

شیشه اتومبیل ارزان

تعمیر گیربکس اچ سی کراس H30Cross

تعمیر لباسشویی

آموزش کافی شاپ

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

خرید سنگ قبر

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح