کد خبر : 76794
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۲۱:۲۶
-

آغاز عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی پاسارگاد

آغاز عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی پاسارگاد

ایسنا/فارس مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از آغاز مرحله نخست عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی جبهه شرقی تل تخت در مجموعه جهانی پاسارگاد خبر داد. افشین ابراهیمی بیان کرد: مجموعه موسوم به تل تخت در شمالی‌ترین بخش محوطه مجموعه میراث جهانی پاسارگاد بر فراز تپه‌ای طبیعی و رفیع به ارتفاع تقریبی ۵۰ متر از سطح دشت

آغاز عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی پاسارگاد

ایسنا/فارس مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از آغاز مرحله نخست عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی جبهه شرقی تل تخت در مجموعه جهانی پاسارگاد خبر داد.

افشین ابراهیمی بیان کرد: مجموعه موسوم به تل تخت در شمالی‌ترین بخش محوطه مجموعه میراث جهانی پاسارگاد بر فراز تپه‌ای طبیعی و رفیع به ارتفاع تقریبی ۵۰ متر از سطح دشت قرارگرفته است که باستان شناسان ساختارهای معماری تل تخت را از دوران هخامنشی تا دوران اسلامی تاریخ‌گذاری کرده‌اند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، او بیان کرد: با وجود چندین فصل کاوش طی سال‌های ۱۳۴۲-۱۳۴۰ (استروناخ) و ۱۳۸۶-۱۳۸۵ (کالیری و عسکری) در جبهه شرقی تل تخت و آشکار شدن شواهد مهم تاریخی تاکنون برنامه حفاظتی خاصی در مورد این یافته‌ها (بقایای معماری خشتی) به اجرا گذاشته نشده که از این‌ رو تحت تاثیر عوامل جوی و محیطی و فرسایش زیاد شده‌اند.

ابراهیمی عنوان کرد: آب شستگی خشت‌های نمایان براثر بارندگی، متلاشی شدن مصالح به‌ واسطه کنترل نشدن پوشش گیاهی هرز و تجمع آب‌های سرگردان در فضاهای حفاری شایع‌ترین آسیب‌ها در این ساختارهای رها شده هستند که شاید یکی از دلایل اصلی کم‌توجهی به یافته‌های معماری ضلع شرقی تل تخت و مسیر دسترسی نامناسب و دشوار در انتقال مواد و مصالح باشد.

مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد به وضعیت نامطلوب بقایای معماری این بخش از مجموعه تل تخت اشاره کرد و ادامه داد: پایگاه میراث جهانی پاسارگاد در نخستین گام و در قالب برنامه‌ای اضطراری، نسبت به ساماندهی شرایط موجود گام گذاشته است و به همین منظور ابتدا عملیات آبرسانی بر فراز تل تخت (جبهه شرقی) انجام شد و پس‌ از آن خاک‌های دپو شده مربوط به زمان حفاری، سرند شدند تا پس از حذف کلوخه‌ها و دیگر اجزاء زائد، برای تهیه کاه‌گل مرغوب به مصرف برسند.

او افزود: علاوه بر اجرای اندود کاه‌گل بر سطح تمام بقایای معماری خشتی که گسترده‌ترین عملیات حفاظتی جبهه شرقی تل تخت را شامل می‌شود، حذف پوشش گیاهی هرز، حذف آثار و شواهد حضور و لانه‌سازی جانوران، شیب بندی سطوح و  ساخت مسیرهای سطحی و اضطراری دفع آب، از دیگر موارد پیش‌بینی‌شده برای ساماندهی وضعیت موجود است که این مرحله از اقدامات حفاظتی جبهه شرقی تل تخت از نیمه خردادماه امسال آغاز شده و به مدت دو ماه ادامه دارد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سینی کابل

کنترل تلویزیون ال جی

تعمیر یخچال

تعمیر داکت اسپلیت

تور کربلا

سیم و کابل خراسان

پراپ رابین سود

استفاده از اپل موزیک

ادکلن ورساچه اروس

ظروف یکبارمصرف گیاهی

سیم و کابل کسری

سینی کابل

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تعمیر لباسشویی در تهران

تست علت سرگیجه

ولت متر تابلویی

استابلایزر

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

خرید سنگ قبر

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح