آمریکا به فکر روادید برای زنان آسیبپذیر افغان است/کانادا نیروهای محلی را جابجا میکند
به گفته مقامهای آمریکایی، دولت بایدن در نظر دارد مسیر دریافت روادید برای افغانهای آسیبپذیر به ویژه سیاستمداران، روزنامهنگاران و فعالان زن را که ممکن است هدف طالبان قرار بگیرند، هموار کند. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گروههای حقوق بشری از وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید خواستهاند تا ۲۰۰۰ روادید به
به گفته مقامهای آمریکایی، دولت بایدن در نظر دارد مسیر دریافت روادید برای افغانهای آسیبپذیر به ویژه سیاستمداران، روزنامهنگاران و فعالان زن را که ممکن است هدف طالبان قرار بگیرند، هموار کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گروههای حقوق بشری از وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید خواستهاند تا ۲۰۰۰ روادید به ویژه برای زنان در معرض آسیب و فعالان زن به طرح سیاسی تخلیه هزاران افغان بعد از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در این ماه بیفزاید. برنامه کنونی شامل مترجمانی است که با نیروهای خارجی همکاری داشتند.
یک مقام آمریکایی گفت، دولت بایدن نه تنها به فکر زنان در معرض تهدید است، بلکه به فکر مردان و اقلیتهایی است که مشاغل پرخطر دارند.
گروههای حقوق بشری خطاب به کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا استدلال کردند، زنانی که در جریان دو دهه اشغال آمریکا و حامیانش به دستاوردهایی رسیدند، باید بخشی از این فهرست قرار بگیرند.
ترزا کاسال، مدیر گروه حمایتی “لیست مینا” که از سیاستمداران زن در دولتهای سراسر جهان حمایت میکند، گفت: جان این مردم در خطر است. رهبران زن به دست نیروهای طالبان هدف گرفته شده و کشته میشوند. جان آنها هر روز تهدید میشود.
این گروه و دیگر فعالان پیشنهاد دادهاند تا این ویزاها به یک روند فعالسازی سریع برای مردم افغانستان که در معرض خطر هستند، افزوده و این برنامه وزارت خارجه شود و مقامهای آمریکا به شکلی فعال دیپلماسی با دیگر کشورها و همچنین تضمین امنیت آنها را دنبال کنند.
کاخ سفید به درخواست برای اعطای روادید بیشتر به فعالان حقوق زنان افغانستان واکنشی نداشته است. جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا عصر پنجشنبه درباره خروج نظامیان آمریکایی صحبت خواهد کرد و انتظار میرود به حقوق زنان اشاره کند.
همچنین یک منبع دولتی در کانادا گفت، در وضعیتی که ایالات متحده حضور نظامی خودش را در افغانستان کاهش میدهد، دولت کانادا برنامهای برای پذیرش صدها مترجم افغان، کارکنان سفارتی و خانوادههای آنها که در معرض خطر قرار دارند، در دست دارد.
ماموریت جنگی کانادا در افغانستان یک دهه پیش به اتمام رسید و این کشور پیش از آن حدود ۸۰۰ شهروند افغان را که به عنوان مترجم یا در دیگر نقشها برای این کشور کار میکردند، جابجا کرد.
یک منبع دولتی که نخواست نامش فاش شود، گفت اکنون مترجمهای باقیمانده در افغانستان و کارکنان دولتی در سفارتخانه کانادا در کابل خواستار خروج هستند و کانادا قصد دارد آنها را به عنوان پناهجو پذیرش کند.
بسیاری از این شهروندان افغان نگرانند که مورد حمله تلافیجویانه طالبان قرار بگیرند. این منبع مطلع گفت، حدود ۴۵ کارمند سفارتخانه و به همراه خانوادههایشان که در مجموع ۲۳۵ تن میشوند و دستکم ۴۰ مترجم و اعضای خانواده آنها مدنظر هستند.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0