انتقاد فرماندار کلات از تأخیر در وصول سهمیه جو دامداران/ نوشدارو پس از مرگ سهراب نمیخواهیم
فرماندار کلات با انتقاد از تأخیر در وصول سهمیه جو تخصیصی دامداران کلات گفت: از ۲۷۰۰ تن جو تخصیصی برای دامداران کلات فقط ۶۰۰ تن آن وصول شده است و دامداران شهرستان در شرایط بسیار سختی به سر میبرند به طوری که ادامه این روند، خسارات جبرانناپذیری به منطقه وارد خواهدکرد. مهدی ناصری در گفتوگو
فرماندار کلات با انتقاد از تأخیر در وصول سهمیه جو تخصیصی دامداران کلات گفت: از ۲۷۰۰ تن جو تخصیصی برای دامداران کلات فقط ۶۰۰ تن آن وصول شده است و دامداران شهرستان در شرایط بسیار سختی به سر میبرند به طوری که ادامه این روند، خسارات جبرانناپذیری به منطقه وارد خواهدکرد.
مهدی ناصری در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: شهرستان مرزی کلات با دارا بودن ۴۵۰ هزار رأس دام سبک و اشتغال بیش از ۸۰ درصد مردم منطقه به دامداری، نقش بسیار مهمی در اقتصاد منطقه و تولید گوشت و فرآوردههای دامی دارد اما خشکسالی بیسابقهای که گریبانگیر مردم منطقه شده است زندگی قریب به اتفاق مردم شهرستان را تحتالشعاع قرار داده و لزوم حمایت از این قشر مولد، بیش از پیش احساس میشود.
ناصری اظهار کرد: سهمیه اول جو شهرستان ۶۰۰ تن بود که با پیگیریهایی که انجام شد این سهمیه به ۲۷۰۰ تن رسید اما از این میزان جو تخصیصی، تنها ۶۰۰ تن آن وصول شده است و برای وصول ۲۱۰۰ تن آن دو الی سه هفته است که امروز و فردا میشود و این در حالی است که دامداران شرایط بسیار سختی را تجربه میکنند و هر روز را به امید اینکه فردا سهمیه بخور و نمیر تخصیصی واصل میشود، سپری میکنند.
وی تصریح کرد: دام یک موجود زنده است و نمیتوان به دام گفت که صبر کند تا جو برسد و دامدار در این شرایط یا باید چوب حراج به دام خود بزند و آن را با قیمت پایین بفروشد و یا نظارهگر تلف شدن دام باشد که اگر این اتفاق نامیمون رخ دهد و معیشت مردم منطقه بیش از این در معرض خطر قرار بگیرد این مردم مزرنشین چارهای جز ترک منطقه نخواهند داشت.
فرماندار کلات افزود : یکی از سیاستهای هر حاکمیتی تثبیت جمعیت مرزنشین است و زمانی که مرزنشینان به لحاظ معیشتی و اقتصاد در تنگنا باشند مجبور و ناگزیرند که منطقه را ترک کنند و زمانی که روستائیان مرزنشین، منطقه را ترک کنند علاوه بر خساراتی که به خود روستا وارد میشود، مشکلاتی نیز در این نقطه مرزی پیش خواهد آمد.
ناصری موضوع بیمه و طرح هویتگذاری را که بسیار زمانبر است از موانع دریافت سهمیه نهادههای دامی حمایتی ذکر کرد و گفت: دریافت سهمیه جو و نهادههای حمایتی منوط شده است به طرح هویتگذاری و طرح هویتگذاری را هم به لزوم برخورداری از بیمه گره زدهاند.
وی ادامه داد: با مراجعه مکرر دامداران برای بیمه، آن هم یک بیمه نصفه نیمه که کارایی چندانی ندارد، متأسفانه در بیمهگذاری تعلل میشود و متولیان امر، برای بیمه بهانههای زیادی میآورند و آن قدر موضوع بیمه را پیچ و تاب میدهند که کسی دستش به بیمه نرسد و از طرفی برای طرح هویتگذاری هم پلاک ندارند و امروز و فردا میکنند و به دامدار میگویند چون دامهای شما هویتگذاری نشدهاند نهاده دامی حمایتی به دام شما تعلق نمیگیرد و این دور باطل همچنان در حال تکرار است.
فرماندار کلات در ادامه گفتوگو با ایسنا تأکید کرد: اگر شرایط به همین صورت پیش برود ما در ماههای آینده با سختیهای بیشتری مواجه خواهیمشد و قطعا فشاری که دامدار متحمل میشود چند برابر خواهد شد.
ناصری یادآور شد: تفاوت دامداری در شهرستان مرزی کلات با سایر شهرستانها این است که در شهرستانهای دیگر درصد کمی از جمعیت و نهایتا ۱۰ درصد جامعه آماری دامدار هستند و علاوه بر دامداری منابع درآمدی جایگزین دیگری نیز دارند، اما در شهرستان کلات بیش از ۸۰ درصد مردم منطقه از طریق دامداری امرار معاش میکنند و منبع درآمد دیگری ندارند، بنابراین خشکسالی جمعیت آماری بالایی را در منطقه تحت تأثیر قرار داده است به همین جهت درخواست داریم بیش از پیش این منطقه مورد توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: در دورههای آماری ۸۵، ۹۰ و ۹۵ شاهد رشد منفی جمعیت در شهرستان کلات بودیم و در دوره فعلی تازه بارقههای امید در دل مردم منطقه شکل گرفته بود که باز این بحران خشکسالی اتفاق افتاد و اگر دامداران در این شرایط سخت حمایت نشوند استمرار رشد منفی در این منطقه دور از انتظار نیست.
فرماندار کلات گفت: با توجه به هشدار کارشناسان برای ایجاد مشکل در تأمین گوشت قرمز برای ماههای نه چندان دور و برای جلوگیری از تکرار حکایت مرغ و تخممرغ و…، برای گذر دامداران از این بحران باید تدبیری اندیشیده شود و قبل از اینکه بیش از این دیر شود و به قول معروف نوشدارو پس از مرگ سهراب شود، کسی پاسخگو باشد.
ناصری با انتقاد از این شیوه مدیریتی دام سبک در متنی که منتشر کرده نیز پیش از این گفته بود: ای کاش مدیران ذیربط سری به منطقه بزنند و در عمل شاهد ناکارآمدی این روشها باشند؛ مردم دامدار از این کاغذ بازیهای من و شما چیز زیادی نمیدانند، بیایید و ببینید در حوزه عمل چه میکنید.
در بخش دیگری از این متن فرماندار شهرستان کلات آمده: طبق برآوردهای انجام شده تنها با حمایت نقدی حدود ۲۵ میلیارد تومان آن هم به صورت استقراض و نیز تأمین نهادههای حمایتی میتوان برای گذر دامداران از این شرایط بحرانی در سال زراعی جاری موضوع را تدبیر کرد؛ این که دیگر این قدر صغری و کبری چیدن ندارد… تا اینکه مراتب آن قدر متوجه مرور زمان شود که فایده خود را از دست بدهد تا معادله باخت – باخت به ضرر تولید کننده و مصرف کننده شکل بگیرد.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0