کد خبر : 5273
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
-

اهلیت‌سنجی؛ پیش‌شرط انتخاب پیشران در طرح توسعه مشاغل خانگی

اهلیت‌سنجی؛ پیش‌شرط انتخاب پیشران در طرح توسعه مشاغل خانگی

 مدیر صندوق کارآفرینی امید استان زنجان گفت: برای انتخاب پیشران در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، باید اهلیت فرد مورد توجه قرار گیرد. علی عبداللهی ظهر امروز (۲۹ تیرماه)، در جلسه هم‌اندیشی و تبادل‌نظر در رابطه با اعطای تسهیلات به پیشرانان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان زنجان، اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید از

اهلیت‌سنجی؛ پیش‌شرط انتخاب پیشران در طرح توسعه مشاغل خانگی

 مدیر صندوق کارآفرینی امید استان زنجان گفت: برای انتخاب پیشران در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، باید اهلیت فرد مورد توجه قرار گیرد.

علی عبداللهی ظهر امروز (۲۹ تیرماه)، در جلسه هم‌اندیشی و تبادل‌نظر در رابطه با اعطای تسهیلات به پیشرانان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان زنجان، اظهار کرد: صندوق کارآفرینی امید از سال‌ها قبل در حوزه مشاغل خانگی با عناوین مختلفی وارد شده و تسهیلاتی را در این بخش به خصوص بنگاه‌های زودبازده، مورد توجه قرار گرفت که هم تهدید و هم فرصت بود.

وی افزود: از سال ۹۳ با تغییراتی، تسهیلات به پشتیبان‌های طرح در راستای به کارگیری افراد، ارائه شد و این اعطای تسهیلات مبتنی بر آموزش و ارائه محصول به بازار بود که اجرای طرح به این روش نیز مزایا و معایبی داشت.

این مسئول ادامه داد: در حال حاضر طرح توسعه مشاغل خانگی تغییراتی دارد؛ به‌طوری‌که پیشران‌ها جایگزین پشتیبان‌ها شده و این دو مفهوم با یکدیگر کاملا تفاوت دارد. در حال حاضر در راستای اعطای تسهیلات شیوه‌نامه‌ای به صندوق ارائه نشده، ولی برای تسریع در امور می‌توان طرح‌ها به صندوق معرفی شود تا خود صندوق درخواست شیوه‌نامه کند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید استان زنجان با تاکید بر اهلیت‌سنجی پیشرانان هنگام انتخاب و معرفی برای دریافت تسهیلات، تصریح کرد: پیشران‌ها برای سرعت بخشیدن به کسب و کار افراد در بحث خرد انتخاب می‌شوند، به همین دلیل باید اهلیت این افراد مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این جلسه، مدیر اشتغال و کارآفرینی اداره‌کل تعاون، کار و رفاه‌ اجتماعی استان زنجان اظهار کرد: رشد اقتصادی با توسعه اقتصادی یکسان نیست. در کشور شاهد افزایش رشد اقتصادی هستیم و این در حالی است که وضعیت ضریب جینی بدتر شده و بر اساس نظریه اقتصاددانان کلاسیک، رشد اقتصادی لزوما منجر به رشد اشتغال نمی‌شود.

طیب جعفری در رابطه با طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، ادامه داد: کارفرمای این طرح وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مجری جهاددانشگاهی است که در هنگام اجرا پتانسیل‌های موجود در جامعه شناسایی می‌شود و این نوع اجرا به نفع خود مردم است و حتی در راستای اقدامات صندوق کارآفرینی امید در راستای ایجاد اشتغال نیز است.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح جهاددانشگاهی اهلیت پیشران‌ها را ارزیابی می‌کند و شاخص موفقیت در اجرای این طرح نه‌تنها تعداد شاغلان و تسهیلات ارائه شده نیست؛ بلکه ایجاد، احیا و پایدارسازی شغل است، به همین دلیل چرخه ثابت نبوده و افراد پس از توانمندسازی از آن خارج می‌شود و افراد جدیدی وارد چرخه خواهند شد.

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان نیز در ادامه این جلسه، اظهار کرد: پیشران‌ها و اتصال به بازار دو نکته مهم و اساسی در اجرای طرح ملی مشاغل خانگی است. با وجود اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی سال‌های گذشته در کشور اجرا شده ولی دیتابیس مناسبی وجود ندارد، به همین دلیل انتخاب پیشران کار سختی شده است.

کامران جعفری ادامه داد: در بحث اتصال به بازار اگر حمایتی از پیشران‌ها نشود، این طرح نیز مانند دیگر طرح‌ها موفقیت چندانی نخواهد داشت. برای حمایت از پیشران‌ها در امر اتصال به بازار نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم که این مهم نیز نیازمند سرمایه‌گذاری است.

در ادامه، مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی در زنجان نیز در توضیح طرح ملی مشاغل خانگی، اظهار کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در ۳۱ استان توسط وزارت تعاون، کار و رفاه‌اجتماعی به‌عنوان کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به عنوان مجری طرح در حال اجرا است. این طرح از برنامه‌های اشتغال فراگیر بوده که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کمک و حمایت از کسب و کارهای خرد در حال اجرا است.

لیلا اجلی افزود: اجرای این طرح در سه فاز پیش‌بینی شده که فاز اول شناسایی و اولویت‌بندی مزیت‌، ظرفیت‌ و پتانسیل‌های اشتغال در حوزه مشاغل خانگی است. فاز دوم به توانمندسازی متقاضیان از طریق مشاوره، راهنمایی، استعدادسنجی، بهره‌گیری از آموزش‌های کوتاه‌مدت کارآفرینی، شناخت بازار و مسائل مالی و فاز سوم به تعامل با فعالان عرصه فروش محصولات مشاغل خانگی، اتصال به بازار و ارتباط با برندهای معروف بازار فروش می‌پردازد.

وی با اشاره به رسته‌های مزیت‌دار استان، تصریح کرد: رشته‌هایی که به عنوان مزیت در استان به آن پرداخته شده، شامل قالی‌بافی، بافنده تابلوفرش، گلیم‌بافی، قلم‌زنی، خیاط لباس، ملیله‌سازی، تولیدات چرمی دست‌دوز، ویرایشگر متون، گیاهان دارویی، مترجم (کتاب و مقاله)، برنامه‌نویس، انیماتور، پرورش‌دهنده گوسفند و بز، پرورش‌دهنده زنبور عسل و ملحفه‌دوز است.

این مسئول تصریح کرد: برای استان زنجان جامعه هدف ۱۸۰۰ نفری در نظر گرفته شده که تاکنون ۲۵۰۰ نفر متقاضی برای رسته‌های مختلف ثبت‌نام کردند که داشتن حداقل سن ۱۸، بومی بودن در محل ثبت‌نام، نداشتن اشتغال تمام‌وقت و نداشتن بیمه کارفرمایی از شرایط ثبت‌نام در این طرح است.

مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی در زنجان عنوان کرد: این طرح پشتیبان‌محور است تا افراد بیشتری تحت حمایت این افراد قرار گیرد. در حال حاضر تسهیلات راهکاری برای حمایت از پیشران‌ها بوده و فقط پیشران‌هایی که امکان توسعه اشتغال دارد، برای دریافت تسهیلات معرفی می‌شوند.

منبع: ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خرید مستقیم از وارد کننده (ویپ و پاد سیستم)

ورق استیل

کنترل تلویزیون ال جی

تعمیر یخچال

تعمیر داکت اسپلیت

تور کربلا

سیم و کابل خراسان

ظروف یکبارمصرف گیاهی

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تست علت سرگیجه

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح