ترمز دلار کشیده شد
دلار پس از شش صعود متوالی، عقب نشست. به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، معامله گران بازار ارز منتظر رونمایی از تصمیمات جدید لندن در قبال مساله ایرلند برای تعیین مسیر بعدی یورو و پوند هستند. با وجود گذشت دو سال از برگزیت، هنوز دو طرف نتوانسته اند اختلافات خود را بر سر طیف
دلار پس از شش صعود متوالی، عقب نشست.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، معامله گران بازار ارز منتظر رونمایی از تصمیمات جدید لندن در قبال مساله ایرلند برای تعیین مسیر بعدی یورو و پوند هستند. با وجود گذشت دو سال از برگزیت، هنوز دو طرف نتوانسته اند اختلافات خود را بر سر طیف گسترده ای از مباحث از جمله امور گمرکی و روابط بانکی حل کنند و در این بین مساله ایرلند یک اختلاف جدی باقی مانده است. ایرلند شمالی جز خاک بریتانیا و ایرلند جنوبی جز اتحادیه اروپا است و دولت انگلیس با برقراری مقررات اتحادیه اروپا در مرزهای دو بخش مخالف است.
به دنبال ریزش های پی در پی ارزهای دیجیتالی و ناتوانی طلا در شکستن سطح مهم مقاومتی ۲۰۰۰ دلاری، جذابیت بازار ارز برای معامله گران بیش از پیش افزایش یافته تا جایی که حجم معاملات روزانه در بازارهای ارز در جهان چیزی حدود ۶.۵ تریلیون دلار برآورد می شود. (در مقام مقایسه، کل ارزش بازار ارزهای دیجیتالی کمتر از ۱.۴ تریلیون دلار است.) در بین ارزهای مختلف نیز ارزهای امن کماکان محبوبیت بالایی برای سرمایه گذارانی دارند که آن ها را به عنوان ابزاری برای حفظ سرمایه ارزیابی و شناسایی می کنند.
اطمینان به دلار در پی اظهارات رییس جمهور آمریکا افزایش یافته است. جو بایدن با بیان اینکه نسبت به توانایی بانک مرکزی در مهار تورم اطمینان دارد، به جروم پاول- رییس بانک مرکزی- گفته است که استقلال بانک مرکزی احترام می گذارد. جروم پاول در زمان ریاست جمهری دونالد ترامپ به این سمت منصوب شد و هنوز مشخص نیست که در دولت بایدن با تمدید دوره ریاست وی موافقت شود. پاول پیشتر با بسیاری از سیاست های ترامپ مخالفت کرده و همین مساله باعث ایجاد اختلافات عمیق بین این دو نفر شده بود.
روند ابتلا به کرونا در بیشتر کشورهای جهان بار دیگر اوج گرفته و شمار قربانیان به ویژه در کشورهای شرق آسیا به سطح بی سابقه ای رسیده و در آمریکا شمار مبتلایان روزانه از ۲۵ هزار نفر فرا رفته است. همزمان با بیشتر شدن شمار مبتلایان به کرونا و پیدایش انواع جهش یافته جدید، سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای به کشورهای مختلف هشدار داده است که در برداشتن مقررات قرنطینه ای احتیاط بیشتری از خود به خرج دهند. واریانت دلتای ویروس کرونا اکنون به نوع غالب در اروپا و آمریکا تبدیل شده است.
وزیر خزانه داری آمریکا با اشاره به بالا باقی ماندن نرخ تورم در این کشور گفته نگران فشار بیش از حدی است که این تورم به خانوارهای با درآمد کم و افرادی که به دلیل کرونا با کاهش درآمد مواجه شده اند، وارد می کند. با این حال ژانت یلن با ابراز اطمینان نسبت به بازگشت تورم به محدوده هدف گفته است فکر نمی کند اقتصاد آمریکا و جهان در خطر وقوع یک بحران مالی نظیر آنچه در سال های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ رخ داد، باشد. به گفته یلن چندین ماه زمان تا عادی شدن نرخ تورم لازم است.
روابط بین چین و آمریکا بار دیگر متشنج شده است. پس از آنکه وزارت بازرگانی آمریکا از تحریم شماری از شرکت های چینی به اتهام ارتباط آن ها با ارتش چین و نقض حقوق بشر خبر داد، حالا قانون گذاران آمریکایی به دنبال ممنوع اعلام شدن هرگونه تجارت شرکت های این کشور با استان سین کیانگ هستند. در طرف دیگر اما وزارت خارجه چین با تمجید از اقدام روسیه در به صفر رساندن سهم دلار از ذخایر ارزی صندوق ثروت ملی گفته است همکاری های خود با روسیه را در حوزه کاهش وابستگی به دلار افزایش خواهد داد.
باقی ماندن جریان ورودی سرمایه خارجی به چین در سطحی خوب باعث خواهد شد تا یوان موقعیت خوب خود مقابل دلار را کماکان حفظ کند. دادههای منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی چین نشان میدهد سرمایهگذاری خارجی مستقیم در چین در ۶ ماه نخست امسال به ۶۰۷.۸۴ میلیارد یوان رسیده که این رقم در مقایسه با مدت مشابه منتهی به سال قبل ۳۳.۹ درصد افزایش نشان می دهد. بیشترین افزایش سرمایه گذاری خارجی طی این مدت مربوط به کشورهای آ. سه. آن با ۵۰.۷ درصد و اتحادیه اروپا با ۱۰.۳ درصد بوده است.
اما با تشدید شکاف بین روند واکسیناسیون در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه، تقاضا برای دارایی های امن بار دیگر افزایش پیدا کرده است. مقامات سازمان بهداشت جهانی از رهبران کشورهای توسعه یافته خواسته اند مازاد واکسن در کشورهای خود را به کشورهای نیازمند اختصاص دهند. این درخواست پس از آن مطرح می شود که در برخی از کشورها، احتمال تزریق دوز سوم به افراد مطرح شده اما بسیاری از نهادهای معتبر اعلام کرده اند افرادی که دو دوز واکسن تزریق کرده اند نیازی به دوز سوم ندارند.
تزریق نقدینگی و اعتبارات به بازارهای مالی به ویژه بازار ارز توسط سیاست گذاران پولی در جهان ادامه دارد تا از خروج قدرتمند از رکود کرونایی اطمینان حاصل شود. بانک های مرکزی ژاپن، آمریکا و اروپا کماکان برنامه خرید اوراق قرضه خود را ادامه می دهند و در چین نیز بانک مرکزی این کشور از تزریق مجدد ۱۵۰ میلیارد دلار به بازار خبر داد که به اعتقاد برخی از کارشناسان برای رفع نگرانی فعالان بازارهای مالی و سرمایه گذاران بین المللی از کاهش سرعت رشد اقتصادی این کشور بوده است.
بانک مرکزی چین در تازه ترین اقدامات خود برای ثبات بخشی به بازار ارز تصمیم گرفت تا نرخ ذخیره قانونی بانک ها را کاهش دهد. این تصمیم پس از آن صورت می گیرد که نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به ژوین به مثبت ۱.۱ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۲ درصد کمتر از تورم ماه قبل بوده، بیش از همه تحت تأثیر افزایش تورم بخش حمل و نقل قرار گرفته که تورم آن به مثبت ۵.۸ درصد افزایش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده سه ماه اخیر در چین بوده است.
تاکنون بیش از ۱۹۲ میلیون و ۵۳۲ هزار و ۳۱۵ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۱۳۷ هزار و ۵۷۸ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۲۵ هزار و ۴۰۳ نفر، برزیل با ۵۴۴ هزار و ۳۰۲ نفر، هند با ۴۱۸ هزار و ۶۲۳ نفر، مکزیک با ۲۳۶ هزار و ۸۱۰ نفر و پرو با ۱۹۵ هزار و ۳۳۲ نفر بوده است.
جین فولی – استراتژیست ارشد ارزی در روبوبانک – گفت: از مدت ها پیش شاهد اثرگذاری مثبت پیشرفت در واکسیناسیون روی بازار ارز بوده ایم. اینکه واکسن ها تا چه حد در برابر جهش های جدید جواب بدهند یکی از مواردی است که راجع به آن در بین معامله گران نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است. به صورت کلی اگر معامله گران به این نتیجه برسند که هنوز برای حذف ریسک کرونا است، روی به دارایی های امن تر خواهند آورد که به نفع دلار است.
شاخص دلار
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۱۹ درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۲.۸۰۵ واحد بسته شد.
نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۸۹ دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)
ارزهای اروپایی
در تازهترین دور از معاملات، پوند با ۰.۶۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۳۷۱ دلار مبادله شد. یورو ۰.۱۱ درصد بالا رفت و با ماندن در کانال ۱.۱۷ به ۱.۱۷۹ دلار رسید.
ارزهای آسیایی
در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با ۰.۴۴ درصد افزایش به ۱۱۰.۳۳۴ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۳۵۹ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۴۶۸ یوان چین اعلام شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0