حسینی مزاری: صلح، گم شده افغانستان است
یک کارشناس مسائل افغانستان با تاکید بر این که صلح گم شده مردم افغانستان است، گفت: آمریکاییها نه تنها اقدامی در جهت صلح و ثبات انجام ندادند بلکه با مخالفت با هر گونه اقدام برای صلح از دولت و مردم این کشور حمایت نکرده و کارشکنی کردند. به گزارش ایسنا حجت الاسلام حسینی مزاری در
یک کارشناس مسائل افغانستان با تاکید بر این که صلح گم شده مردم افغانستان است، گفت: آمریکاییها نه تنها اقدامی در جهت صلح و ثبات انجام ندادند بلکه با مخالفت با هر گونه اقدام برای صلح از دولت و مردم این کشور حمایت نکرده و کارشکنی کردند.
به گزارش ایسنا حجت الاسلام حسینی مزاری در نشستی با عنوان افغانستان ، صلح و امنیت پایدار اظهار کرد: در طول تاریخ مردم افغانستان جنگ طلب نبوده و هیچ جنگی را آغاز نکردند بلکه هر جنگی در افغانستان علیه آن انجام شده بر مردم و کشور افغانستان تحمیل شده است.
وی تصریح کرد: در ۴ دهه اخیر شوروی ها در دهه ۵۰ و ۱۰۰ پاکستانی ها با حمایت آمریکا، انگلیس و عربستان و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس و در دهه ۸۰ و ۹۰ نیز غربی ها که در راس آنها آمریکا بوده جنگ را بر مردم و کشور افغانستان تحمیل کردند.
این کارشناس مسائل افغانستان با تاکید بر این که صلح گم شده مردم افغانستان است گفت: اگرچه غربی ها و به ویژه آمریکایی ها در ابتدای دهه ۸۰ علیه افغانستان به بهانه برقراری صلح و ثبات کشور را به اشغال خود درآوردند در طول این مدت همواره با صلح و ثبات مخالفت کردند اما دولت و مردم افغانستان طی دو دهه اخیر به دنبال برقراری صلح بودند .
رئیس خبرگزاری آوا در ادامه اظهار کرد: در مقابل دیدیم که غربی ها نه تنها از دولت و مردم افغانستان حمایت نکردند بلکه کارشکنی کرده و اعتقادی به برقراری صلح نداشتند.
حسینی مزاری در ادامه اظهار کرد: کشورهای همسایه به ویژه جمهوری اسلامی ایران در حوزه برقراری صلح و ثبات اقداماتی انجام دادند اما در مقابل آمریکایی ها با برقراری صلح با طالبان و امضای تفاهم نامه در دوحه زمینه بحران و تنش های جدید در افغانستان را فراهم کردند تا شرایط و فضا برای جنگ داخلی درافغانستان ایجاد شود.
وی خاطر نشان کرد: اکنون افغانستان نیاز به صلح دارد و این صلح با محوریت خود افغان ها باید اتفاق افتد. لازم است که جمهوری اسلامی ایران نیز در این وادی ورودی جدی داشته باشد و قطعا در این عرصه توفیق پیدا خواهد کرد البته کشورهای منطقه نیز باید از این روند حمایت کنند.
این کارشناس مسائل افغانستان در پایان ابراز کرد: گفت و گوهای صلح که در تهران آغاز شد روند خوبی داشته و امیدواریم با برقراری صلح و ثبات نتیجه دلخواه نیز به دست آید.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0