دست رد صیادان بر سینه دریابست!
ایسنا/بوشهر دریابست طرحیست که بر اساس آن و در طول اجرایش، به مدت بیست روز هیچ صیادی حق ماهیگیری در آبهای منطقه را ندارد و هرگونه فعالیت صیدی ممنوع است. این طرح سالها در استان بوشهر و دیگر استانهای جنوبی انجام میشد اما از سه سال پیش تاکنون با مخالفت صیادان لغو شده است. با اعمال طرح دریابست
ایسنا/بوشهر دریابست طرحیست که بر اساس آن و در طول اجرایش، به مدت بیست روز هیچ صیادی حق ماهیگیری در آبهای منطقه را ندارد و هرگونه فعالیت صیدی ممنوع است. این طرح سالها در استان بوشهر و دیگر استانهای جنوبی انجام میشد اما از سه سال پیش تاکنون با مخالفت صیادان لغو شده است.
با اعمال طرح دریابست به ماهیان نابالغ اجازه رشد و تخم ریزی داده میشود و از طرفی صیادان فرصت تعمیر شناورها و ادوات صیادی خود را نیز پیدا میکردند همچنین به موجب قانون دریابست یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات و دریابانی به منظور نظارت و کنترل روزانه از دریا سرکشی و نظارت میکرد.
اما صیادانی که سالها به شکل سنتی روزی خود را از دریا میگیرند معتقدند صید ترال تمام این زیست سنتی را برهم زده و آنها را با بحران معیشتی روبهرو کرده است از این رو اعمال طرح دریابست تاثیری در حفظ گونههای خلیجفارس ندارد و تنها مدتی آنها را از نان خوردن میاندازد.
امسال هم دریابست لغو شد
نهم تیر در نشست اعضای کمیته مدیریت صید شیلات استان بوشهر که با حضور مدیرکل شیلات و برخی از مدیران این اداره، معاون پژوهشی پژوهشکده میگوی کشور و نمایندگان جامعه صیادی تشکیل شد، با اجرای طرح دریابست قبل از فصل صید میگو موافقت نشد.
معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات بوشهر پس از برگزاری نشست این کمیته اظهار کرد: اجرای سومین دریابست در آبهای محدوده استان بوشهر که به پیشنهاد شیلات در دستور کار بود، به دلیل نگرانی جامعه صیادی از جبران نشدن کاهش درآمد صیادان، مشکلات بیمه آنان و یکپارچه نبودن اجرای طرح در سراسر خلیج فارس به تصویب نرسید.
بهزاد حیدری اجرای دریابست را در کنار اجرای طرح های غنی سازی منابع آبزیان راهی جهت حفظ تعادل برداشت و حجم ذخیره اعلام کرد و تصریح کرد: علیرغم اجرای بلند مدت این طرح در سراسر کشورهای حاشیه خلیج فارس، در محدوده آبهای استان بوشهر به دلایل مشکلات ناشی از جبران نشدن هزینههای وارده بر معیشت صیادان حتی در کوتاه مدت با مشکل مواجه است که امیدواریم با بررسی همه جوانب آن به مرحله اجرا درآید.
وی با اشاره به اینکه ممنوعیت صید ترال پیشنهادی فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، صید میگو با قایق و لنج را شامل نمیشود، بیان کرد: گشت تحقیقاتی پژوهشکده میگو که به منظور تعیین زمان آزادسازی صید این آبزی انجام میشود.
کمیته مدیریت صید کمیتهای مشورتی است که به گفتوگوی تشکلهای غیر دولتی و نمایندگان بخش دولتی در حوزه شیلات اختصاص دارد و به موجب قانون حفاظت و بهره برداری از منابع آبزی، مصوبات آن قابل اجراست.
سالها طرح دریا بست در آبهای استان بوشهر، در اوج فصل تخم ریزی آبزیان تجاری و برای پایداری این ذخایر در اسفند و همچنین قبل از فصل صید میگو، برای جلوگیری از صید غیر مجاز بود.
اجرای مرحله اول گشتهای تحقیقاتی
بخش ارزیابی ذخایر پژوهشکده میگوی کشور، امسال نیز به منظور تعیین زمان آزاد سازی صید میگو، از ۱۵ تیر گشتهای تحقیقاتی خود را آغاز کرد.
معاون پژوهشی پژوهشکده میگوی کشور در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: اولین گشت پایش تعیین زمان گشایش و آزادسازی دوره صید میگوی ببری سبز در آب های استان بوشهر، از روز سه شنبه ۱۵ تیر آغاز و ۱۷ تیر به پایان رسید.
خسرو آیین جمشید ادامه داد: در این گشت تحقیقاتی، ایستگاههای روبهروی شهرستان بوشهر در شمال تا ایستگاه های بندر دیر در جنوب استان را پوشش داد.
وی ادامه داد: این بررسیها با ابزار تور ترال میگو به وسیله شناور لنج تحقیقاتی، در سه لایه عمقی، ۵ تا ۱۰، ۱۰ تا ۲۰ و ۲۰ تا ۳۰ متر انجام شد.
معاون پژوهشی پژوهشکده میگوی کشور تصریح کرد: تعداد ایستگاههای مورد بررسی در راستای اجرای اهداف این پروژه، ۳۰ ایستگاه در اعماق مختلف آب های استان بوشهر تعیین شده است. برای رسیدن به اهداف مورد نظر در امر گشایش دوره صید، چند گشت تحقیقاتی انجام میشود.
آیین جمشید خاطرنشان کرد: مرحله دوم گشت تحقیقاتی برای مشخصی شدن زمان دقیق آغاز صید میگو هفته آینده اجرا میشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0