کد خبر : 196493
تاریخ انتشار : شنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
-

ذوالفقارنسب: نمی‌توان فقط با دلاوری بازیکنان جلوی انگلیس نتیجه گرفت

ذوالفقارنسب: نمی‌توان فقط با دلاوری بازیکنان جلوی انگلیس نتیجه گرفت

یک کارشناس فوتبال می‌گوید بدون مدیریت صحیح و تقویت تیم ملی نمی‌توان با اتکا به انگیزه و دلاوری بازیکنان ایرانی در جام جهانی مقابل انگلیس و آمریکا موفق شد. بیژن ذوالفقارنسب در گفت و گو با ایسنا، درباره گروه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر متشکل از تیم های انگلیس، آمریکا و

ذوالفقارنسب: نمی‌توان فقط با دلاوری بازیکنان جلوی انگلیس نتیجه گرفت

یک کارشناس فوتبال می‌گوید بدون مدیریت صحیح و تقویت تیم ملی نمی‌توان با اتکا به انگیزه و دلاوری بازیکنان ایرانی در جام جهانی مقابل انگلیس و آمریکا موفق شد.

بیژن ذوالفقارنسب در گفت و گو با ایسنا، درباره گروه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر متشکل از تیم های انگلیس، آمریکا و برنده پلی آف اروپا (برنده دیدار ولز – اوکراین یا اسکاتلند) و احتمال موفقیت ایران در این گروه گفت: در دنیای فوتبال، همه چیز به خصوص نتایج مسابقات و بازی‌های این سطح، در گرو عملکرد مدیریتی یک تیم است. صحبت من به این نیست که مدیران بازی کنند بلکه موفقیت در گرو برنامه‌ریزی خوب و اجرای آن‌ها است. خیلی از کشورهای اروپایی مثل آلمان، با یک مدیریت اقتدارگرایانه، توانستند در سال ۲۰۱۴ قهرمان جهان شوند. تیم جوانان این کشور، بهترین کشور دنیا شد اما با تغییر مدیریت، آلمان با آن عظمت، یک نزول تعجب برانگیز را پشت سر گذاشت. به این دلیل که برنامه، مدیر و ساختار عوض شد. آنجا بهترین مثالی است که می توان برای فوتبال ما زد.

*هنوز مدیریت و رهبری تیم ملی ایران مشخص نیست

مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران با اشاره به شرایط فوتبال ایران اظهار کرد: نمی دانم مدیریت فوتبال ایران تا شروع مسابقات چه تغییرات مثبتی را خواهد داشت. تیم ملی ایران در بازی های مقدماتی به هر صورت نتیجه گرفت. خیلی‌ها این موفقیت را به بازیکنان خارجی، بعضی‌ها به مربی و بعضی‌ها به شانس‌هایی که آوردیم، منتصب می‌دانند. این مسائل با استدلال‌های مختلفی مطرح می‌شود. شما از من سوال کردید که می‌گویم نتیجه فوتبال ما به هیچ وجه قابل پیش‌بینی نیست چرا که هنوز مدیریت واحد و رهبری تیم مشخص نشده است.

*به کادر مربیگری مقتدر برای موفقیت در جام‌جهانی نیاز داریم

او ادامه داد: من می‌گویم باید مدیریت علمی و فوتبالی بر تیم ملی ایران حاکم باشد. مدیریت تیم ما باید در خور بازیکنان ما باشد که اگر این اتفاق بیافتد ما شانس برگزاری مسابقات آبرومندی را خواهیم داشت. این شانس را داریم که از مرحله اول جام جهانی صعود کنیم اما این تغییرات در تیم ملی تا به امروز رخ نداده است. هنوز علائمی از تغییر مثبت در مدیریت تیم ملی دیده نشده است. به صورت شایعه صحبت می‌شود اما اگر شرایط به همین منوال باشد افق روشنی را نمی‌بینم. شاید شرایط کنونی ما برای سطح انتخابی جام جهانی کافی باشد اما برای سطوح بعدی به کادر مربیگری مقتدر نیاز داریم که تیم را به مقصد برساند و نتایج خوبی کسب کند.

* نمی‌گویم الزاما کادرفنی تغییر کند

ذوالفقارنسب در واکنش به اینکه اینطور از صحبت‌هایش برداشت می‌شود که ظاهرا او موافق تغییر سرمربی تیم و انتخاب یک کادرفنی باتجربه و با دانش‌تر است، گفت: می‌توان این را استاندارد قرار دارد اما نمی‌گویم الزاما باید این کار انجام شود. من مدیریت فوتبال را جدای از مربیگری فوتبال می‌دانم. به خصوص در این مقطع زمانی ما بحران شدیدی را در فوتبال‌مان داریم. افراد کارآمد، شایسته، با تحربه و با حمایت های درست از سوی نهادهای دولتی را در فدراسیون فوتبال نمی‌بینم. من مدیریت بین‌المللی فوتبال را در کشورمان نمی‌بینم. این را با قاطعیت می‌گویم که مدیریتی که بتواند عملکرد خوبی برای جام جهانی داشته باشد هنوز موجود نیست. مدیریت خوب شامل برنامه ریزی، بازی های تدارکاتی و بازی کردن در موقعیت اقلیمی مشابه با شرایط قطر است.

* موفقیت در آسیا به معنی وجود افراد توانمند در تیم ملی نیست

این کارشناس فوتبال با بیان اینکه بازی‌های خوب و محک زدن بازیکنان نیازمند یک مدیریت قوی و ورزشی است، خاطرنشان کرد: یک مدیریت خوب و بین المللی برای چنین شرایطی نیاز داریم که در حال حاضر آز آن برخوردار نیستیم. البته نشدنی هم نیست و می‌تواند مدیریت خوب را به صورت مقطعی به خدمت بگیرند. من جرات نمی‌کنم بگویم که مدیریت باید تغییر کند چرا که فوری می‌گویند ذوالفقارنسب می‌گوید مربی باید تعویض شود اما یک مدیر خوب او (اسکوچیچ) را به تغییرات مثبت و اصول ورزشی قانع می‌کند. نمی‌گویم شانس آوردیم و به جام جهانی صعود کردیم بلکه با همه بی‌توجهی‌ها و اتفاقات گوناگونی که رخ می‌دهد، ما باز هم می‌توانیم با اقتدار از گروه‌مان در آسیا به جام جهانی صعود کنیم. اگر در جام ملت‌های آسیا هم بازی می‌کردیم، به همین راحتی می‌توانستیم موفق شویم. این مسئله به معنی وجود افراد توانمند در بخش مدیریتی نیست. بلکه قابلیت فوتبال ما را نشان می‌دهد که بازیکن بسیاری را داشتیم که در راه صعود تیم به جام جهانی بازی کردند و نقش داشتند.

وی با اشاره به پیشرفت بازیکنان لژیونر در فوتبال اروپا گفت: همه افراد دخیل در موفقیت ایران به میمنت و لطف حضور در سطح بالاتر فوتبال، شخصیت پیدا کردند و کیفیت فیزیکی آن‌ها بهتر شد. سطح درک و آگاهی ورزشی آن ها بالاتر رفت. از همه مهم‌تر شخصیت خوبی پیدا کردند. من برخی از این بازیکنان را از ۱۶ سالگی می‌شناسم. می‌دانم چه تغییرات اثرگذاری در فوتبال‌شان ایجاد شده و سالم‌تر، درست‌تر و منظم‌تر شدند. یک نفر از این فوتبالیست‌ها دوست و فامیل من نبودند و من فقط شاهد پیشرفت‌شان هستم.

*اگر اسکوچیچ ماندگار است، برنامه‌هایش را اجرا کنند

ذوالفقارنسب با بیان اینکه ایران تا رسیدن به قله فوتبال بین‌المللی فاصله دارد، گفت: اعتقاد دارم که مدیریت فوتبال ما تا رسیدن به متوسط فوتبال بین‌المللی خیلی فاصله دارد. امیدواریم که تصمیمات صحیحی از سوی وزارت، فدراسیون، باشگاه و مربیان و اسکوچیچ که خیلی زحمت کشیده، رخ دهد. اگر قرار است او (اسکوچیچ) ماندگار شود، بروند و برنامه‌های او را اجرا کنند.

این کارشناس فوتبال به مقایسه شرایط فعلی ایران و آمریکا با شرایط دو تیم در جام جهانی ۹۸ فرانسه پرداخت و گفت: من تیم ملی فعلی خودمان را با تیم سال ۹۸ مقایسه می کنم. تیم‌ملی ما در جام جهانی ۹۸، بهترین تیم دوران فوتبال ما بود. از دید بین المللی شاید ۲۰ درصد از اهالی فوتبال بازیکنان ما را می‌شناختند. در ان مقطع ما فقط یکی، دو بازیکن در باشگاه‌های آلمانی داشتیم. در آن مقطع اعتبار و جایگاه خاصی را برای ایران ۹۸ متصور نبودند تا اینکه به بازی آخر با آمریکا رسیدیم اما فکر می‌کنم الان وضعیت فرق می‌کند و نسبت به آن موقع خیلی بیشتر در فوتبال بین‌المللی دیده می شود. ما در جام جهانی ۹۸ خوب بازی کردیم. علی رغم مدیریت ضعیف در آن مقطع زمانی، بازیکنان خیلی خوبی داشتیم که همه سرشار از انگیزه و شخصیت ورزشی بودند. می خواستند خودشان را به دنیای فوتبال نشان دهند. بعد از آن جام، ۵، ۶ بازیکن ما در اروپا بازی کردند.

*نمی‌توان با انگیزه و دلاوری بازیکنان جلوی انگلیس موفق شد

ذوالفقارنسب خاطرنشان کرد: الان این قضیه به گونه دیگری است. فوتبال ما نیازمند این است که فوتبال خوبی بازی کند. نمی توانید فقط با اتکا به انگیزه و دلاوری بازیکنان مقابل انگلستان نتیجه بگیرید. می توان اصلاحاتی را در درون کشور ایجاد کرد کرد که کادرفنی و بازیکنان ما تقویت شوند. نمی گویم تغییرات بنیادین ایجاد شود اما کسانی را باید داشته باشیم. نمی‌گویم الزاما مربی بیاوریم اما می‌توانیم اتاق فکر قدرتمندی ایجاد کنیم. فوتبال ما می‌تواند بین‌المللی شود. در این فاصله زمانی باقی مانده تا جام جهانی، با توجه به ضریب هوشی و توانی فوتبال‌مان، اضافه شدن یک مربی کارآمد می‌توانند تیم ملی را ۱۰ تا ۱۵ درصد ارتقاء دهد.

وی تاکید کرد: به نظرم این زیاده خواهی است که بگوییم انگلیس را با آن قدرت و آمریکایی که بهترین تیم فوتبال دوران خود را به لحاظ عملکرد فنی دارند، شکست می‌دهیم. آمریکا نسبت به سال ۹۸ بسیار جوان شده و با حضور در فوتبال اروپا صاحب تجربه شدند. ما بازیکنان زیادی در اروپا داریم اما بازیکنان این تیم شاخص تر هستند. امیدواریم فوتبال ملی خودمان را مدیریت کنیم.

 

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

رسانه محبوب کسب و کارها حرف تو

سینی کابل

خرید مستقیم از وارد کننده (ویپ و پاد سیستم)

ورق استیل

کنترل تلویزیون ال جی

تعمیر یخچال

تعمیر داکت اسپلیت

تور کربلا

سیم و کابل خراسان

ظروف یکبارمصرف گیاهی

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تست علت سرگیجه

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح