کد خبر : 83365
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۰ - ۲۰:۴۱
-

سندروم “شوگرن” و ملاحظات تغذیه‌ای

سندروم “شوگرن” و ملاحظات تغذیه‌ای

ایسنا/فارس یک متخصص تغذیه گفت: سندروم “شوگرن” بیماری التهابی خودایمن مزمنی است که بر غدد “برون‌ریز” بدن فرد تاثیر می‌گذارد و منجر به عوارضی می‌شود. دکتر مهسا موذن به ایسنا گفت: سندروم شوگرن، به ویژه بزاق و غدد اشکی تأثیر می گذارد و منجر به خشکی دهان و خشکی چشم می شود. این دکترای تخصصی تغذیه،

سندروم "شوگرن" و ملاحظات تغذیه‌ای

ایسنا/فارس یک متخصص تغذیه گفت: سندروم “شوگرن” بیماری التهابی خودایمن مزمنی است که بر غدد “برون‌ریز” بدن فرد تاثیر می‌گذارد و منجر به عوارضی می‌شود.

دکتر مهسا موذن به ایسنا گفت: سندروم شوگرن، به ویژه بزاق و غدد اشکی تأثیر می گذارد و منجر به خشکی دهان و خشکی چشم می شود.

این دکترای تخصصی تغذیه، افزود: سندروم شوگرن می تواند به تنهایی (سندرم شوگرن اولیه) یا به صورت ثانویه در نتیجه اختلال روماتیسمی قبلی (اغلب روماتیسم مفصلی یا لوپوس منتشر) ظاهر شود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد که شوگرن بیشتر در زنان خصوصا زنان میانسال بروز پیدا می‌کند و نسبت ابتلا زنان به مردان، 9 به یک است.

نشانه‌های شوگرن

موذن گفت: نشانه های معمول دهانی این بیماری شامل تشنگی، احساس سوزش در مخاط دهان، التهاب زبان و لب ها، ترک خوردگی گوشه لب ها، مشکل در جویدن و بلعیدن، پوسیدگی شدید یا پیشرونده دندان، عفونت های دهانی و ناراحتی دهانی شبانه است.

او ادامه داد: بیماران ممکن است از اختلالات خارج غده ای که بر پوست، ریه، کلیه، عصب، بافت همبند و سیستم های هضم تأثیر می گذارند، رنج ببرند. اختلال در احساس بویایی و چشایی از دیگر عوارض احتمالی در بیماران مبتلا به سندروم شوگرن است.

ملاحظات تغذیه ای

موذن گفت: نخستین هدف از مدیریت رژیم غذایی برای مبتلایان به سندروم شوگرن، کمک به آنها در تسکین علائم دهانی و کاهش ناراحتی در خوردن ناشی از مشکل جویدن و بلع است.

او گفت: اغلب بیماران مبتلا به سندروم شوگرن عادت های غذایی خود را به صورت آزمون و خطا برای مقابله با علائم دهانی تغییر می دهند، به ویژه برای بهبود گاز زدن میوه ها، سبزی ها و گوشت ها؛ بهبود جویدن با تهیه غذاهای نرم تر به صورت سوپ، آبگوشت، گوشت و سبزی های ترد و پخته شده و بهبود بلع با مرطوب کردن غذاها با سس، آب گوشت، ماست یا سس سالاد.

این دکترای تخصصی تغذیه خاطرنشان کرد: بعضی از غذاها، علائم دهانی را در بیماران مبتلا به شوگرن، بیشتر می‌کند، غذاهایی نظیر مرکبات، غذاهای محرک، داغ یا تند و الکل که باید محدود شوند.

اختلالات تغذیه‌ای

موذن با اشاره به اینکه سوء تغذیه یا کاهش وزن در بیماران مبتلا به سندروم شوگرن شایع نیست، گفت: در بیماران مبتلا به این سندرو کمبود ریزمغذی های متعددی رایج است.

او ادامه داد: موارد کمبود ریزمغذی‌ها می‌تواند شامل کمبود ویتامین D، ویتامین B۶، ویتامین B۱۲، فولات و آهن است و البته به آسانی و با مشاوره تعذیه ای مناسب یا مکمل یاری اصلاح می شوند.

موذن خاطرنشان کرد: کمبود یک ماده مغذی منفرد در سندروم شوگرن می تواند با سایر بیماری ها همانند سطوح پایین ویتامین D با نوروپاتی و لنفوم مرتبط باشد.

این متخصص تغذیه گفت: مطالعات اولیه نشان می دهد که اثرات مفید مکمل یاری با پروبیوتیک ها در بیماران روماتیسم مفصلی، ممکن است برای بیماران مبتلا به سندروم شوگرن و سایر شرایط خود ایمنی نیز مفید باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ترازنامه چیست؟

مجید رضوی

درمان بواسیر با لیزر

لوله پلیکا

دومان سهند

موسسه ماهان

خرید سنگ قبر

فیلم استرچ غذایی

راهنمای خرید گوشی موبایل با بودجه مختلف

زیرنویس