سه ماسک خانگی برای پوست های حساس
بر هیچکس پوشیده نیست که استفاده از ماسک خانگی مناسب، یک عامل کلیدی برای از بین بردن آلودگی و چربی پوست صورت است که در نهایت چهرهای شاداب و پوستی یکدست به شما هدیه میکند. اما بیایید این نکته را بپذیریم که بسیاری از ماسکهای صورت که با دستورالعمل ساخت آنها مواجه میشویم، کاملا بیفایده
بر هیچکس پوشیده نیست که استفاده از ماسک خانگی مناسب، یک عامل کلیدی برای از بین بردن آلودگی و چربی پوست صورت است که در نهایت چهرهای شاداب و پوستی یکدست به شما هدیه میکند. اما بیایید این نکته را بپذیریم که بسیاری از ماسکهای صورت که با دستورالعمل ساخت آنها مواجه میشویم، کاملا بیفایده هستند، سوال اینجاست که آیا ماسکهای صورت واقعا کاری انجام میدهند؟ شما میتوانید سالها زمان خود را صرف تست ماسکهای مختلف بکنید، اما واقعا چرا؟ زندگی کوتاه است و زمان ما محدود. آیا دلتان میخواهد عمر محدود خود را صرف امتحان کردن انواع و اقسام ماسکهایی کنید که تقریبا هیچکاری برای شما انجام نمیدهند؟ احتمالا با خود فکر میکنید پرسیدن این همه سوال چه فایدهای دارد. راستش را بخواهید قرار است با این مطلب کار شما را سادهتر کنیم. دیگر نیازی نیست زمان خود را صرف تست کردن ماسکهای مختلف بکنید و همواره دنبال راهی باشید تا از پوست حساس خود مراقبت کنید.
پوست حساس یکی از انواع حالتهای عمومی پوست است که باعث میشود پوست فرد بهراحتی تحریک شده و آسیب ببیند. از جمله عوامل تحریککننده پوست میتوان به آفتابسوختگی، مواد شیمیایی موجود در محصولات مراقبتی پوست و… اشاره کرد. با عدم مراقبت بهموقع و درست، حساسیت پوست روزبهروز افزایش پیدا کرده و با مشکلات بیشتری مواجه خواهد شد، درحالیکه با کمک استفاده از ماسک خانگی با مواد مغذی، طبیعی و ارگانیک میتوان به بهبود و تقویت پوستهای حساس پرداخت. در این مطلب قرار است سه ماسک خانگی برای پوست های حساس به شما معرفی کنیم که امتحان خود را به خوبی قبلا پس دادهاند.
هدف از استفاده ماسک صورت
بهطورکلی ماسک صورت با سه هدف اصلی مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از خانمها از ماسک خانگی برای هیدراته کردن پوست صورت خود استفاده میکنند تا حس خشکی و سفتی آن را با آبرسانی از بین ببرند. برخی از ماسکها دارای ترکیبات و مواد اولیه آرامبخش هستند و حکم نوعی ماساژ آرامکننده برای صورت دارند. یکی دیگر از اهداف استفاده از ماسک نیز پاکسازی منافذ صورت و سمزدایی است که پوست را تقویت میکند. البته هرکدام از ماسکهای خانگی و آماده که میتوانید از فروشگاهها تهیه کنید، دارای ویژگیهای فرعی و اصلی مختلفی هستند که بر اساس نیاز مصرفکنندگان طراحی و تولید شدهاند. از جمله این ویژگیها میتوان به خاصیت لایهبرداری، ضدآکنه بودن و… اشاره کرد.
ماسک خانگی
ماسک خانگی یا ماسک صورت طبیعی که به ماسکهای DIY (Do It Yourself) معروف هستند، یکی از انواع ماسکهای صورت است. ماسک خانگی به راحتی و با استفاده از انواع مواد اولیه معمول که در آشپزخانه هر خانهای پیدا میشود، قابل تهیه است. از جمله این مواد میتوان به خیار، عسل، قهوه و… اشاره کرد. ممکن است به نظر برسد که استفاده از ماسک خانگی کاملا کار ایمن و بیخطری است اما واقعیت این است که همیشه اینطور نیست. شما باید به این نکته توجه کنید که کدامیک از مواد طبیعی برای استفاده موضعی مناسب هستند. مثلا سعی کنید از ترکیبات اسیدی مثل آبلیمو یا سرکه خودداری کنید، زیرا این نوع مواد باعث تشدید التهاب پوست میشوند. ماسک خانگی و طبیعی معمولا بهترین گزینه برای افرادی است که دارای پوست حساس هستند و پوستشان توانایی تحمل مواد اولیه مصنوعی ماسکهای آماده، مثل انواع اسانس را ندارد. با این وجود، ماسک خانگی برای هر نوع پوستی بهراحتی قابل تهیه است. هنگام ساخت ماسک خانگی میتوانید از بلغور، جو دوسر و عسل خام برای تسکین التهاب، از آووکادو برای تغذیه پوست، آلوئهورا برای روشن کردن پوست و از شیر یا ماست برای لایهبرداری آن استفاده کنید. قبل از استفاده ماسک روی صورت خود، بهتر است ابتدا مقدار کمی از آن را روی ناحیه کوچکی از پوست فک خود آزمایش کنید تا مطمئن شوید منجر به تحریک پوستتان نمیشود. البته اگر پوست حساسی دارید و زمان کافی برای درست کردن یک ماسک خانگی ندارید، استفاده از ماسکهایی مانند ماسک پیل آف خیار فریمن میتواند گزینهای مناسب و در دسترس باشد.
معرفی سه ماسک خانگی مخصوص پوست حساس
در ادامه به قولی که در همان ابتدا به شما دادیم، میرسیم؛ معرفی سه ماسک خانگی آسان برای پوست های حساس. مواد اولیه مورد نیاز برای هر سه مورد بسیار ساده و در دسترس است، فقط کافی است سراغ کابینتهای آشپزخانه بروید. پیشنهاد میکنیم قبل از استفاده از ماسک، صورت خود را با کمک محصولات شستوشودهنده مثل فوم صورت خوب بشویید و ماسک را روی پوست تمیز بمالید. فوم شستشوی صورت درمالیفت یکی از محصولات مناسب برای شستشوی صورت است که به شما پیشنهاد میکنیم.
ماسک شماره یک: ماسک جو دوسر و ماست
جو دوسر نوعی ماده مرطوبکننده طبیعی است که سوزش و التهاب پوست را کاهش میدهد. برای همین استفاده از این ماده در ماسک خانگی برای پوست های حساس مناسب است. علاوهبراین، جو دوسر حاوی مادهای به نام ساپونین است که مانند صابون طبیعی عمل کرده و چربی را به مرور از بین میبرند. عسل و ماست نیز منبع تغذیه مناسبی برای پوست شما هستند. ماسک خانگی جو دوسر با عسل و ماست، ماسکی با خاصیت لایهبرداری ملایم، پاککننده و مرطوبکننده است.
مواد مورد نیاز
- ماست: یک قاشق غذاخوری
- جو دوسر: یک قاشق غذاخوری
- عسل: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه و استفاده
عسل، جو دوسر و ماست را به نسبتهای مساوی درون یک کاسه کوچک ترکیب کنید. معمولا برای پوشش صورت، یک قاشق غذاخوری از هرکدام از این مواد کافی است. یک لایه از ماسک را بهطور یکنواخت روی تمام سطح صورت خود پخش کنید و 15 تا 20 دقیقه صبر کنید تا مخلوط ماسک روی صورتتان خشک شود. در نهایت صورت خود را با آب ولرم شسته و با پارچه یا حوله تمیز خشک کنید.
ماسک شماره دو: ماسک ضدآکنه توتفرنگی
ماسک توتفرنگی برای بهبود لک و آکنه ساخته شده است که برای پوست های حساس به اندازه کافی ملایم است. توتفرنگی حاوی سالیسیلات است. سالیسیلات نوعی ماده شیمیایی است که منفاذ پوست را پاکسازی میکند. ماست نیز حاوی مادهای به نام اسید لاکتیک است که لایهبرداری بسیار ملایم است. خواص ضدباکتریایی عسل نیز به مبارزه با باکتریهای ایجادکننده آکنه در سطح پوست کمک میکنند.
مواد مورد نیاز
- توتفرنگی: 3 تا 4 عدد
- عسل: یک قاشق غذاخوری
- ماست: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه و استفاده
در یک کاسه کوچک توتفرنگیها را با چنگال له کنید. عسل و ماست را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود. یک لایه کامل از ماسک را روی پوست تمیز بمالید و 15 تا 20 دقیقه صبر کید تا خشک شود. در نهایت صورت خود را با آب ولرم شسته و خشک کنید.
ماسک شماره سه: ماسک خیار، عسل و چای
به عنوان یکی از ترکیبات معجزهگر برای تسکین پوست حساس، میتوان به ترکیب خیار به عنوان آبرسان، عسل به عنوان ماده مغذی و چای سیاه به عنوان آنتیاکسیدان اشاره کرد. البته این ترکیب با افزودن یک یا دو قطره روغن مثل اسطوخدوس، گل همیشهبهار و… خاصیت ضدالتهاب نیز پیدا میکند.
مواد مورد نیاز
- خیار: یک عدد، کوچک
- چای سیاه: یک فنجان
- عسل: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه و استفاده
برای تهیه این ماسک، ابتدا خیار را برشهای نازک بزنید و کنار بگذارید. در یک قابلمه کوچک یک فنجان چای سیاه را به مدت 5 دقیقه گرم کنید، یک قاشق عسل به آن اضافه کنید تا در آن حل شود. سپس تکههای خیار را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید خیارها به مدت 10 دقیقه درون این ترکیب خیس بخورند، سپس برشهای خیار را روی سطح صورت خود قرار دهید. بهتر است این ماسک به مدت 10 تا 20 دقیقه روی صورت باقی بماند. در نهایت صورت خود را با آب گرم بشویید.
خرید ماسک صورت
اگر زمان و حوصله کافی برای استفاده از ماسک خانگی را ندارید، میتوانید با خرید ماسک صورت و استفاده مرتب از آن، روتین مراقبتی پوست خود را به بهترین نحو رعایت کنید. در حال حاضر انواع ماسکهای صورت به صورت تیوبی، کاسهای و یا ورقهای با اهداف مختلفی توسط برندهای داخلی و خارجی تولید شده است. ماسکهای صورت انواع مختلفی از جمله آبرسان، جوانکننده، لایهبردار، ترمیمکننده، ضدچروک، آرامبخش و… دارد. ماسکها به دو دسته ماسک روزانه و ماسک دورهای تقسیمبندی میشوند. ماسکهای روزانه دارای ترکیبات سبکتری است که استفاده روزانه آن آسیبی به پوست شما وارد نمیکند. ماسکهای دورهای دارای ترکیبات سنگینتری هستند و استفاده از آنها باید پس یک دوره قطع شود تا به لایههای زیرین پوست آسیب نرساند.
سخن آخر
با توجه به توضیحاتی که در این مطلب به شما ارائه دادیم، حالا دیگر میدانید که برای هر نوع پوست و هر شرایط منحصربهفردی، ماسک صورت خاصی وجود دارد. اگر دلتان بخواهد میتوانید از ماسکهای خانگی استفاده کنید و اگر به درمانهای خانگی اعتقادی ندارید، گزینه خرید ماسک صورت همواره روی میز است. انواع ماسک صورت با فرمولاسیون و ترکیبات متنوعی وجود دارد که همین تنوع باعث شده نتوانیم جواب قاطعانهای برای دفعات استفاده از آن نظر قطعی بدهیم. زمان و دفعات استفاده از هر نوع ماسک به شرایط پوستی شما بستگی دارد.
خرید ماسک گران به معنی خرید محصول بهتر نیست! بسیاری از ماسکهای خانگی با کمترین هزینه پوست را تقویت میکنند. پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید ماسک صورت دارید، برای خرید از یک متخصص یا مشاور پوست راهنمایی بگیرید تا محصول مناسب خود را از میان محصولات متنوع موجود در بازار انتخاب کنید. معجزه ماسک صورت را در شادابی و سلامت پوست خود دستکم نگیرید، استفاده منظم و مستمر از این محصولات در روتین مراقبت پوستی، نتیجهای چشمگیر برای شما خواهد داشت
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0