قانون پرداخت یک درصد فروش معادن با جدیت در حال پیگیری است
ایسنا/یزد رئیس مجمع نمایندگان استان یزد از پیگیری نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای اجرای قانون پرداخت یک درصد فروش معادن خبر داد. «محمدصالح جوکار» ظهر امروز دوشنبه در نشست مجمع نمایندگان استان یزد اظهار کرد: استان یزد چهار نماینده دارد و اگر هر چهار نفر در یک راستا حرکت کرده و پیگیر مسائل کلان
ایسنا/یزد رئیس مجمع نمایندگان استان یزد از پیگیری نمایندگان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای اجرای قانون پرداخت یک درصد فروش معادن خبر داد.
«محمدصالح جوکار» ظهر امروز دوشنبه در نشست مجمع نمایندگان استان یزد اظهار کرد: استان یزد چهار نماینده دارد و اگر هر چهار نفر در یک راستا حرکت کرده و پیگیر مسائل کلان استان باشند، قدرت بسیار خوبی برای پیشبرد امور به وجود می آید.
وی تصریح کرد: به حمدالله ما دور نمای بسیار خوبی در سطح مجلس داریم و جایگاه های خوبی در مجلس در اختیار نمایندگان استان یزد است از جمله نماینده اردکان رئیس فراکسیون گردشگری مجلس، نماینده میبد نائب رئیس اول کمیسیون بهداشت، نماینده بافق رئیس کمیسیون شفاف سازی و نائب رئیس کمیسیون شوراها و نمیانده یزد هم رئیس کمیسیون امور داخلی و رئیس فراکسیون معدن مجلس هستند.
نماینده مردم یزد خاطرنشان کرد: همدلی و همراهی برای پیشبرد امور در بین نمایندگان یزد در این دوره بسیار خوب است و قطعا این همراهی و همدلی می تواند زمینه پیشرفت مسائل استان باشد.
جوکار با بیان اینکه علم و فرهنگ برند اردکان است ادامه داد: در برهه ای از زمان مسیر توسعه اردکان را اشتباه رفتیم و به جای توجه بر مسائل علمی و فرهنگی، به کاشی و فولاد و چنین صنایعی تکیه کردیم که مشکلاتی هم به دنبال داشته است.
رئیس کمیسیون خاطرنشان کرد: در کنار اینکه الان اردکان در حوزههای صنعتی و معدنی پیشرفت کرده آسیبهایی هم دیده که فرهنگ این شهرستان را به صورت مستقیم تحت تاثیر قرار داده است.
وی افزود: این که امروز خرده فرهنگهایی از نقاط مختلف در فرهنگ اردکان مخلوط شده را نباید به عنوان یک نقطه قوت دانست چرا که فرهنگ اصیل اردکان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد ادامه داد: در کل استان یزد توسعهای که امروز مشاهده میکنیم اصلا به نفع مردم و فرهنگ اصیل نقاط مختلف استان یزد نیست و باید رویکردمان را حتما تغییر دهیم.
جوکار افزود: اگر همنوا و همگن در مباحث فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حرکت نکنیم و صرفا دیدگاه اقتصادی داشته باشیم نباید انتظار پیشرفت و رفع مشکلات را داشته باشیم و قطعا امثال آیتالله طباطباییها دیگر در استان یزد تربیت نخواهند شد.
نماینده مردم یزد، اشکذر و بخش ندوشن در مجلس شورای اسلامی تصریح رکد: اینکه امروز میبینیم برخی افراد نسبت به مسائل فرهنگی بیگانه شده اند تا حدودی نشات گرفته از تعطیلی برنامههای فرهنگی و مذهبی در ایام کروناست و همین موضوع نشان میدهد اگر نسبت به مسائل فرهنگی بیتوجه شویم در بلند مدت چه آسیب جدی متوجه مردم و جامعه میشود.
وی تصریح کرد: بحث یک درصد فروش معادن را در این دوره مجلس شورای اسلامی به صورت جدی در دستور کار قرار گرفتیم و با توجه به اینکه هم در حوزه معدن و هم در زمینه صنایع معدنی است از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
رئیس مجمع نمایندگان استان خاطرنشان کرد: صاحبان صنایع و معادن باید مسئولیتهای اجتماعی خود را انجام دهند و اینکه صرفا به آلوده کردن و تخریب محیط زیست بپردازند و هیچ زمینه برای توسعه نداشته باشیم بسیار ناراحت کننده و غیرقابل قبول است.
«محمدرضا دشتی» نماینده اردکان هم در این نشست با بیان اینکه اردکان تقریبا یک سوم مساحت کل استان یزد را شامل میشود، اظهار کرد: جمعیت شهرستان اردکان به صورت تخمینی بالغ بر ۱۲۵ هزار نفر است و با توجه به وجود کارخانههای بزرگ و ورود نیروهای غیر بومی، این جمعیت به صورت تخمینی است و آمار دقیق ندارد.
وی با تاکید بر اینکه صرفا در شهرستان اردکان تخمین زده میشود که حدود ۵۰ هزار نفر اردکان زندگی میکنند گفت: جمعیت اردکان و میبد به صورت تجمیعی حدود ۲۵۰ هزار نفر است و این دو شهرستان نیاز به بیمارستان تامین اجتماعی برای ارائه خدمات درمانی به شهروندان دارند.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امکانات اردکان برای شهر با ۶۰ هزار نفر جمعیت در نظر گرفته شده و کشش ارائه خدمات به ۱۲۵ هزار نفر جمعیت را ندارند.
دشتی خاطرنشان کرد: علاوه بر مردم اردکان، شهروندان شهرهای همجوار هم به بیمارستان اردکان مراجعه میکنند و به همین دلیل معمولا ظرفیت این بیمارستان تکمیل است و مردم نسبت به کمبود امکانات بهداشتی درمانی بسیار گلایهمند هستند.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات این شهرستان بحث آموزشی است به گونه ای که کمبود امکانات در شهرستان اردکان سبب شده برخی از کلاسهای درس شهرستان اردکان در راهروهای مدارس و یا کانکسها برگزار شود.
نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کمبود فضای فیزیکی سبب پایین آمدن کیفیت آموزشی اردکان شده گفت: این کمبودها قطعا ضربه سنگینی به وضعیت آموزشی شهرستان وارد میکند.
دشتی یکی از مشکلات دیگر شهرستان اردکان را مسیر چوپانان اردکان دانست و گفت: با توجه به اینکه حدود ۴۰ کیلومتر این مسیر هنوز دوبانده نشده، تصادفات زیادی به وجود آمده است.
«محمدرضا صباغیان» نماینده مردم بافق، بهاباد، مهریز، ابرکوه و خاتم در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست اظهار داشت: این چنین جلساتی برای کل استان حکم راهگشا دارد و میتواند تجربهها و مشکلات هر شهرستان را به اطلاع نمایندگان برساند و استمرار آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
نماینده مردم بافق، بهاباد، مهریز، ابرکوه و خاتم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: نگاه بیرونی به شهرستان اردکان نگاه توسعه یافتگی و پیشرفت صنعتی یا به عبارت دیگر شهرستانی موفق به حساب می آید که البته در حوزه های صنعت و معدن پیشرفت کرده است.
وی ادامه داد: با این وجود این شهرستان به دلیل همین توسعه یافتگی با مشکلاتی روبرو است که میتواند زمینه وجود مشکلات فراوانی را به وجود آورد.
صباغیان خاطرنشان کرد: اگر سند آمایش سرزمینی اجرایی شود بسیاری از مشکلاتی که در نقاط مخلتف استان و کشور مشاهده میکنیم برطرف میشود.
نماینده مردم بافق، بهاباد، مهریز، ابرکوه و خاتم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که جلوی این مشکلات هم به وسیله اجرای سند آمایش سرزمینی گرفته نشود قطعا در آینده با مشکل بسیار زیادی روبرو می شویم.
وی خاطرنشان کرد: بحث یک درصد معادن هم در سند ششم توسعه دیده شد و مانور زیادی روی آن صورت گرفت ولی هیچ اقدامی در ارتباط با آن انجام نشد اما همیشه منت کارخانهها و معادن روی سر شهرستانها بود.
وی افزود: در برنامه هفتم توسعه این موضوع را میتوان مجددا دید و ابزارهای کاربردی برای اجرایی شدن کامل آن دیده شود.
صباغیان خاطرنشان کرد: تجمیع عوارض معادن هم با وجودی که برای برخی نقاط مشکلساز شده اما برای مناطق محروم مزایای بسیار خوبی داشته و صرفا اگر شاخصهای این طرح با اصلاحاتی روبرو شود قطعا مشکلات برطرف میشود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0