قدرت سرایت کرونای دلتا ۴۰ درصد بیشتر از کرونای انگلیسی است
ایسنا/خراسان رضوی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: سرایت جهش کرونا دلتا نسبت به کرونای انگلیسی ۴۰ درصد بیشتر و فاصله زمانی آن بسیار کمتر است. رزیتا خداشاهی امروز در نشستی با عنوان چالشهای پیک پنجم کرونا و کرونای دلتا که در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام
ایسنا/خراسان رضوی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: سرایت جهش کرونا دلتا نسبت به کرونای انگلیسی ۴۰ درصد بیشتر و فاصله زمانی آن بسیار کمتر است.
رزیتا خداشاهی امروز در نشستی با عنوان چالشهای پیک پنجم کرونا و کرونای دلتا که در سازمان نظام پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: معاونت بهداشتی وزارت بهداشت اعلام کرد ۳۸ درصد موارد کرونای دلتا در مرحله اولیه تشخیص داده شده که برای تایید نهایی لازم است به آزمایشگاه تهران فرستاده شود. با توجه به سرعت انتقال کرونای دلتا، سویه غالب این بیماری در شهر احتمالا همین نوع کروناست.
این فوق تخصص عفونی، نقص ایمنی و پیوند با بیان اینکه وقتی در تمام کشورهای اطراف کرونای دلتا مشاهده میشود، انتظار نمیرود نوع دیگری از ویروس سرایت پیدا کند، ادامه داد: در همان اوایل که کرونای چینی شناسایی شد، کرونای چینی تنها نوع ویروس بود و سپس نوع کرونای انگلیسی شیوع پیدا کرد.
خداشاهی ادامه داد: کرونای انگلیسی نیز نسبت به کرونای چینی ۷۰ درصد سرایت بیشتری داشت. سرعت سرایت کرونای دلتا بسیار بالاست؛ به عنوان مثال در یک هفته گذشته در یک باغ یک نفر مبتلا بوده و همان شب همه حاضرین در آن جمع از طریق این بیماری علامتدار شده بودند.
کرونای دلتا چه علائمی دارد؟
رئیس بخش عفونی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در خصوص علائم جهش دلتای کرونا بیان کرد: علامتهای کرونای دلتا با کرونای قبلی فرق میکند. علائم کرونای دلتا با آبریزش بینی، تب و گلو درد آغاز میشود و شبیه سرماخوردگی است که در کمتر از ۴۸ ساعت علائم آن بروز میکند. سه تا چهار روز این علائم وجود دارد و سپس به درگیری ریه میانجامد. درگیری ریه این نوع جهش یافته از ویروس تاکنون مانند ویروس انگلیسی بوده است.
وی توصیه کرد: حتی افرادی که واکسن زدهاند نیز در معرض خطر این ویروس قرار دارند و ممکن است آن را به دیگران منتقل کنند؛ بنابراین باید پروتکلهای بهداشتی بهطور کامل رعایت شود. توصیه میشود اگر کسی علائم کرونای دلتا را دارد، ۴۸ تا ۷۲ ساعت در خانه بماند و از طریق تماس تلفنی با پزشکان در تماس باشد. در خانه ماندن هم باعث میشود که افراد ناقل بیماری به دیگران نباشند و هم استراحت موجب میشود افراد به کووید سبکتری مبتلا شوند.
خداشاهی در خصوص وضعیت بیمارستانهای برای رسیدگی به بیماران کرونایی بیان کرد: در حال حاضر بستری بیماران کرونایی در یک جا و مکان متمرکز نیست و تمام بیمارستانهای سطح شهر بیمار کووید پذیرش میکنند اما تعداد بیماران سرپایی در یک هفته اخیر افرایش داشته و ظرفیت بستریها در بیمارستان امام رضا(ع) نیز تقریبا تکمیل است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0