ناگفتههای مدیرعامل آبفای کرمانشاه از انتقال آب سد «گاوشان»
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به وجود نقص در ۲۷ نقطه از خط انتقال آب از سد گاوشان به کرمانشاه، گفت: هم اکنون هیچ آبی اضافه بر آنچه که در گذشته از سد گاوشان برداشت میکردیم، به ظرفیت تامین آب شرب کرمانشاه اضافه نشده است. علیرضا کاکاوند در جمع خبرنگاران
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به وجود نقص در ۲۷ نقطه از خط انتقال آب از سد گاوشان به کرمانشاه، گفت: هم اکنون هیچ آبی اضافه بر آنچه که در گذشته از سد گاوشان برداشت میکردیم، به ظرفیت تامین آب شرب کرمانشاه اضافه نشده است.
وی ادامه داد: هم اکنون حدود هشت سال است که در قالب یک خط موقت به طور میانگین بین ۲۰۰ تا هزار لیتر در ثانیه آب خام از سد گاوشان تحویل تصفیهخانه شهید نظری کرمانشاه میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، میزان آبی که اکنون از سد گاوشان برای تامین آب شرب کرمانشاه استفاده میشود را حدود ۱۱۰۰ تا ۱۱۵۰ لیتر در ثانیه اعلام کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با بیان اینکه مشکلات عمده شهر کرمانشاه و تنش آبی که با آن مواجه شدیم باعث شد نیاز به تامین آب از سد گاوشان بیشتر شود، خاطرنشان کرد: از همین رو بسیار اصرار کردیم که این طرح و خصوصا تصفیه خانه آن هرچه زودتر به صورت کامل وارد مدار شود.
کاکاوند گفت: اگر این طرح سال گذشته به بهرهبرداری میرسید، امسال تا این اندازه برای تامین آب شهر کرمانشاه مشکل نداشتیم.
وی سپس از روند نهایی بهرهبرداری از این طرح و خصوصا تصفیهخانه آن یاد کرد و ادامه داد: گفته شد برای تکمیل تصفیهخانه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است، اما تلاش کردیم با روشهای دیگر این هزینه را کم کنیم.
وی با بیان اینکه آب سد گاوشان جزو با کیفیت ترین آبهای کشور است که فقط با یک کلرزنی قابل استفاده میباشد، اضافه کرد: با این وجود قبول نکردیم که آب بدون تصفیه و فقط از طریق کلرزنی وارد شبکه شود، بلکه فیلتراسیون را نیز در برنامه قرار دادیم.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه، با تلاشهای شبانهروزی شرکت آب منطقهای و همکاری شرکت آب و فاضلاب در نهایت تصفیهخانه جدید آب شرب به صورت اضطراری تکمیل و وارد مدار شد.
کاکاوند با بیان اینکه در روز عید غدیر مقرر شد که آب از خط انتقال سد گاوشان وارد تصفیهخانه جدید شهر شود، گفت: نیم ساعت از برقرار شدن آب نگذشته بود که این خط لوله در محل اتصالات دچار مشکل شد.
وی با اشاره به مشکل شدیدی که در محل یکی از این اتصالات رخ داد، افزود: در این نقطه حدود ۳۰۰ لیتر در ثانیه نشتی آب داشتیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه با اشاره به تلاش شبانه روزی که برای رفع نشتی صورت گرفت، تاکید کرد: بعد از مدتی تعداد نقاط دارای مشکل به ۱۳ و سپس ۲۷ مورد رسید و تمام آنها را برطرف کردیم.
کاکاوند با بیان اینکه این خط برای ظرفیت ۲۶۰۰ لیتر در ثانیه طراحی شده اما با ورود دو هزار لیتر در ثانیه آب در بسیاری از نقاط دچار پس زدگی شد، عنوان کرد: نتیجه این مشکلات باعث قطعی آب شهر کرمانشاه شد و این قطعی آنقدر گسترده بود که نزدیک به ۴۰ درصد شهر را در بر گرفت.
به گفته این مسئول، مشکل کدورت آبی که ساعاتی در برخی از نقاط شهر وجود داشت و البته دارای هیچ آلودگی نبود نیز ناشی از همین حوادث بود.
کاکاوند گفت: اگر می دانستیم این خط لوله تا این اندازه دچار مشکل است، هرگز از ظرفیت آن برای تامین آب شرب استفاده نمیکردیم و همان روش قبلی را ادامه میدادیم.
وی با بیان اینکه قرار است روز شنبه تیمی از وزارت نیرو برای بررسی وضعیت این شبکه به کرمانشاه بیاید، افزود: دیگر این ریسک را نمیپذیریم که با استفاده از ظرفیت این خط انتقال تامین آب شهر دچار مشکل شود و فعلا از همان ظرفیت قدیمی تصفیهخانه شهید نظری استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب در این سالها کمتر از یک سوم ظرفیت این خط انتقال آب را استفاده کرده، یادآور شد: خط انتقال سد گاوشان در این سالها تحویل شرکت آب منطقهای بوده و بارها قرار بوده برای رفع نقص آن اقدام شود.
وی افزود: اکنون دستگاههای نظارتی هم به این موضوع ورود کردند و همه چیز در دست بررسی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه تاکید کرد: تا پایان تنش آبی که فعلا در تابستان با آن مواجهیم ریسک استفاده مجدد از ظرفیت این خط انتقال را نمیپذیریم.
کاکاوند با بیان اینکه هم اکنون تصفیهخانه شهر هیچ مشکلی ندارد و مسئله اصلی مربوط به خط انتقال است، یادآور شد: امیدواریم به زودی مشکلات حل شود و در سال ۱۴۰۰ به هر قیمتی که شده مشکل تامین آب شهر کرمانشاه را حل کنیم.
منبع: ايسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0