نگرانی پنتاگون از گزارش هستهای سازمان ملل درباره کرهشمالی
وزارت دفاع آمریکا با ابراز نگرانی از گزارش سازمان ملل درباره کره شمالی که از بازفرآوری احتمالی سوخت هستهای برای ساخت بمب حکایت داشت، تاکید کرد چنین فعالیتی میتواند تنشها با پیونگیانگ را افزایش دهد. به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آدمیرال مایکل استودمن، رئیس اطلاعات فرماندهی هند-پاسیفیک آمریکا گفت، فعالیت هستهای کره
وزارت دفاع آمریکا با ابراز نگرانی از گزارش سازمان ملل درباره کره شمالی که از بازفرآوری احتمالی سوخت هستهای برای ساخت بمب حکایت داشت، تاکید کرد چنین فعالیتی میتواند تنشها با پیونگیانگ را افزایش دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آدمیرال مایکل استودمن، رئیس اطلاعات فرماندهی هند-پاسیفیک آمریکا گفت، فعالیت هستهای کره شمالی که در گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی به آن اشاره شد، ممکن است با هدف جلب نظر دولت بایدن و ابزار چانهزنی برای کاهش تحریمها باشد.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا اکنون در حال بررسی سیاست آمریکا – کره شمالی است.
استودمن در نشست مجازی فناوری و امنیت تاکید کرد: ما حواسمان به این موضوع هست و عمیقا نگران هدف کره شمالی هستیم.
روز دوشنبه رافائل ماریانو گروسی، رئیس آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای خطاب به شورای حکام، به فعالیتها در تاسیسات هستهای یانگبیون و کانگسون کره شمالی اشاره کرد.
او گفت، به تازگی نشانههایی از فعالیت در نیروگاه بخار دیده شده که به آزمایشگاه رادیوشیمیایی مرتبط است. این آزمایشگاه در یانگبیون به عنوان مرکز بازفرآوری کلیدی برای تولید پلوتونیوم به منظور ساخت بمب اتمی شناخته میشود. گروسی ادامه فعالیت هستهای کره شمالی را نقض آشکار تحریمهای سازمان ملل و عمیقا تاسفبار توصیف کرد.
آدمیرال استودمن با اشاره به بیانیه گروسی گفت: شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به شواهدی درباره بازفرآوری کره شمالی به منظور تولید سوخت هستهای اشاره داشته است. چنانچه این مطلب صحت داشته باشد، سپس این ما را در سطح دیگری از تنش با کره شمالی قرار میدهد.
رئیس اطلاعات فرماندهی هند-پاسیفیک آمریکا ادامه داد: این تحرکات ممکن است آغاز نفوذ به دولت بایدن باشد؛ ممکن است اقدامی برای جلب توجه دولت جدید باشد، یا شاید کره شمالی بخواهد از این بازفرآوری به عنوان ابزار چانهزنی برای کاهش تحریمها استفاده کند.
کره شمالی هم از اورانیوم و هم پلوتونیوم برای ساخت تسلیحات هستهای استفاده میکند اما مورد دوم به ساخت بمبهای کوچکتر و سبکتر میانجامد.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0