کد خبر : 140493
تاریخ انتشار : جمعه ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۱
-

ویروس‌های گیاهی و نحوه انتقال آن‌ها

ویروس‌های گیاهی و نحوه انتقال آن‌ها

ایسنا/لرستان یک کارشناس گیاه‌پزشکی گفت: گیاهان نیز مانند دیگر جانداران دارای ویروس‌هایی هستند که با عوامل مختلف منتقل می‌شوند. سارا عالی‌زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: ویروس‌های گیاهی توسط حشرات مانند شته‌ها، زنجره‌ها، تریپس، زنجرک، پسیل، کنه‌ها، نماتد، قارچ‌ها، انگل‌های گلدار، مکانیکی، بذر، پولن و پیوند منتقل می‌شوند. وی ادامه داد: ویروس‌های گیاهی که

ویروس‌های گیاهی و نحوه انتقال آن‌ها

ایسنا/لرستان یک کارشناس گیاه‌پزشکی گفت: گیاهان نیز مانند دیگر جانداران دارای ویروس‌هایی هستند که با عوامل مختلف منتقل می‌شوند.

سارا عالی‌زاده در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: ویروس‌های گیاهی توسط حشرات مانند شته‌ها، زنجره‌ها، تریپس، زنجرک، پسیل، کنه‌ها، نماتد، قارچ‌ها، انگل‌های گلدار، مکانیکی، بذر، پولن و پیوند منتقل می‌شوند.

وی ادامه داد: ویروس‌های گیاهی که توسط حشرات  منتقل می‌شوند به سه صورت ناپایا، نیمه پایا و پایا وجود دارند.

عالی‌زاده با اشاره به این‌که ویروس‌های ناپایا غالباً توسط شته‌ها منتقل می‌شوند، عنوان کرد: شته پس از حداقل یک نیش زدن روی میزبان آن‌را اکتساب می‌کند و بلافاصله قادر به انتقال آن است و پس از اکتساب تا ۱۰ساعت قابلیت انتقال را دارد که در این نوع ویروس‌ها، هرچه ناقل یا شته گرسنه‌تر باشد قدرت انتقال بالاتری پیدا می‌کند.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با بیان این‌که در ویروس‌های نیمه‌پایا ناقل باید حداقل یک دقیقه روی میزبان تغذیه کند تا ویروس را اکتساب کند، تصریح کرد: در این نوع ویروس‌ها، ناقل ویروس بین ۱۰ تا ۱۰۰ ساعت پس ازاخذ، قابلیت انتقال خود را حفظ می‌کند.

وی ادامه داد: در ویروس‌های پایا ناقل برای دریافت این نوع ویروس‌ها باید حداقل ۳۰ دقیقه از میزبان آلوده به ویروس تغذیه کند تا بتواند آن‌را اکتساب کند و پس‌از آن بلافاصله قادر به انتقال ویروس نیست بلکه ویروس نیاز به چند هفته دوره کمون در بدن ناقل خود دارد تا بتواند آن‌را منتقل کند و گرسنگی ناقل در قدرت انتقال آن نقشی ندارد و ناقل بیش‌از ۱۰۰ ساعت و گاهی تا پایان عمرقابلیت انتقال ویروس را در  بدن خود حفظ می‌کند و این نوع ویروس‌ها غالباً تولید زردی در گیاه میزبان می‌کنند و در بدن ناقل ممکن است حالت گردشی و تکثیری داشته باشد.

عالی‌زاده ادامه داد: علاوه‌بر حشرات؛ کنه‌های خانواده  و نماتدها نیز می‌توانند ویروس‌ها را منتقل کنند.

این کارشناس گیاه‌پزشکی با اشاره به این‌که نماتدهای انگل گیاهی ناقل ویروس‌ها نیستند، عنوان کرد: در میان قارچ‌ها، قارچ‌های پست وخاکزی حداقل چهار ویروس گیاهی را منتقل می‌کند و گونه‌های مختلف آن نیز می‌تواند ویروس‌ها ازجمله ویروس موزاییک گندم را منتقل کند.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تست علت سرگیجه

آجر نما

قیمت تجهیزات اعلام حریق

خرید صندلی پزشکی

جانکشن باکس

خرید نهال شلیل مغان

پریز شبکه

قیمت گاری دستی قدیمی

سئو در مشهد

طلا اقساطی

تدریس خصوصی زبان انگلیسی در منزل تهران

ولت متر تابلویی

استابلایزر

اضافه کردن زيرنويس

کوله پشتی مدرسه

درمان قطعی گال

اسباب بازی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

ایدوتک

ربات لوگو ساز رایگان

ممبر اجباری تلگرام

شیشه اتومبیل ارزان

آموزش کافی شاپ

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

خرید سنگ قبر

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح