کرمانشاه سال ۱۴۱۸ مرکز تعاملات اقتصادی غرب کشور میشود
ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه گفت: طبق افقی که برای سال 1418 کرمانشاه ترسیم کرده ایم، مرکزیت تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غرب ایران را خواهیم داشت. حبیب الله وفایی در نشست امروز (17 اسفند) ستاد ساماندهی امور جوانان کرمانشاه بااشاره به انجام مطالعات آسیب شناسی اقتصاد استان، اظهار کرد: کرمانشاه استانی است
ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه گفت: طبق افقی که برای سال 1418 کرمانشاه ترسیم کرده ایم، مرکزیت تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غرب ایران را خواهیم داشت.
حبیب الله وفایی در نشست امروز (17 اسفند) ستاد ساماندهی امور جوانان کرمانشاه بااشاره به انجام مطالعات آسیب شناسی اقتصاد استان، اظهار کرد: کرمانشاه استانی است که در طول تاریخ به واسطه پهنه جغرافیایی که در آن قرار گرفته، طی سه هزار سال جزیی از مسیر جاده باستانی ابریشم بوده و این مزیت مهمی است که بسیاری از استانها آن را ندارند.
وی با بیان اینکه وجود این مزیت می توانست عاملی باشد تا کرمانشاه را در صدر استان های توسعه یافته کشور قرار دهد، گفت: همچنین کرمانشاه 8.5 درصد از پتانسیل منابع آبی و پنج درصد از اراضی قابل کشت کشور را دارد که با تلاش های این دولت بهش عمده ای از این اراضی به آبی تبدیل شد که این هم یک مزیت برای توسعه استان محسوب می شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه به دیگر ویژگی های ممتاز استان از جمله 371 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق اشاره داشت و افزود: در این مسیر پنج پایانه رسمی داریم که از سال 1397 تاکنون بیش از شش میلیارد دلار محصولات غیرنفتی از طریق آنها صادر شده است.
وی در ادامه با اشاره به دیگر ظرفیتها و پتانسیلهای مهم کرمانشاه برای توسعه یافتگی، در خصوص چرایی عدم توسعه استان علیرغم وجود این ظرفیت ها، عنوان کرد: از سال 1355 گرفتاری های اقتصادی کرمانشاه شروع شد و نرخ بیکاری آن به مرور افزایش یافت.
وفایی سه عامل را به عنوان مهمترین تحولات چهار دهه اخیر کرمانشاه دانست که نقش مهمی در وضعیت کنونی اقتصادی استان دارند و در این رابطه توضیح داد: شوکهای نفتی دهه پنجاه، وقوع جنگ تحمیلی و زلزله بزرگ 7.3 ریشتری سال 1396 سه تحول چهار دهه اخیر کرمانشاه هستند.
وی به کاهش سهم جمعیتی نواحی مرزی کرمانشاه از حدود 40 سال پیش هم اشاره کرد و افزود: طی این مدت جمعیت شهر کرمانشاه 3.3 برابر شده، درحالیکه سهم جمعیت شهرهای مناطق مرزی از 12.6 درصد به 7.6 درصد رسیده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه اضافه کرد: در این مدت جای جمعیت شهرنشینی و روستانشینی در کرمانشاه عوض شد و اقتصاد روستاها به اقتصاد حاشیه ای تبدیل شد.
وی بااشاره به روند کاهشی جمعیت استان طی این سالها، عنوان کرد: نرخ رشد جمعیت استان در سال 1355 حدود 2.71 درصد بود که به هفت دهم درصد در سال 95 رسیده و این نشان می دهد جمعیت ما در حال پیر شدن است و این زنگ خطری برای نداشتن نیروی کار در آینده است.
وفایی افزود: مجموعه این مشکلات طی حدود چهل سال باعث شد تا افزایش پایدار نرخ بیکاری استان را از 10 درصد به 25.1 درصد در نیمه های دهه 90 داشته باشیم.
وی به برنامه ریزی هایی که طی چندسال اخیر برای نجات اقتصاد کرمانشاه انجام شده اشاره کرد و گفت: پس از اینکه مطالعاتی را داشتیم و توانستیم این آسیب ها را بشناسیم، چند سند را تدوین و اجرای آنها را در دستور کار قرار دادیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمانشاه اضافه کرد: از جمله این اسناد، سند اشتغال استان بود که توانست طی دو سال، شش درصد از نرخ بیکاری استان را کاهش دهد و طبق این سند تا پایان سال 1400 هم نرخ بیکاری استان به متوسط کشور خواهد رسید.
وی اظهار کرد: براساس افقی که برای سال 1418 در نظر گرفته ایم، کرمانشاه در این سال مرکزیت و میزبان تعاملات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی غرب کشور با تکیه بر تولیدات صادرات محور خواهد بود.
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0