کد خبر : 30711
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۰
-

کشف گونه جدیدی از بندپایان متعلق به ۵۰۰ میلیون سال قبل!

کشف گونه جدیدی از بندپایان متعلق به ۵۰۰ میلیون سال قبل!

بقایای گونه‌ی جدیدی از بندپایان اولیه متعلق به ۵۰۰ میلیون سال قبل در کوه‌های راکی کانادا کشف شده است.   به نقل از دیلی‌میل، این گونه جدید که “تیاتونوکوریس” (Titanokorys gainesi) نام دارد در دوره‌ی زمین‌شناسی کامبرین در اقیانوس زندگی می‌کرده است و در حالی که بیشتر موجودات این دوره بسیار کوچک و به اندازه

کشف گونه جدیدی از بندپایان متعلق به ۵۰۰ میلیون سال قبل!

بقایای گونه‌ی جدیدی از بندپایان اولیه متعلق به ۵۰۰ میلیون سال قبل در کوه‌های راکی کانادا کشف شده است.

  به نقل از دیلی‌میل، این گونه جدید که “تیاتونوکوریس” (Titanokorys gainesi) نام دارد در دوره‌ی زمین‌شناسی کامبرین در اقیانوس زندگی می‌کرده است و در حالی که بیشتر موجودات این دوره بسیار کوچک و به اندازه انگشت کوچک دست بودند این گونه حدود ۴۸ سانتی‌متر بوده است.
بقایای این گونه‌ی جدید توسط دیرینه‌شناسان موزه “رویال انتاریو” (Royal Ontario) در کوه‌های راکی کانادا (Canadian Rockies) کشف شد.

این موجود دارای چشم‌ مرکب، یک جفت پنجه خاردار و  باله‌هایی برای شنا بود. “جین برنارد کارون” (Jean-Bernard Caron)، نویسنده‌ی اصلی این مقاله از موزه “انتاریو” می‌گوید: اندازه‌ی این موجود بسیار گیج‌کننده است. این یکی از بزرگ‌ترین موجودات یافت شده متعلق به دوره کامبرین است که قطعا تاثیر زیادی بر اکوسیستم اقیانوس‌های عصر کامبرین داشته است.
“تیتانوکوریس” متعلق به گروهی از بندپایان اولیه به نام “پرنده دندان سانان” (radiodonts)  است و بزرگ‌ترین نمونه کشف شده از این دسته “آنومالوکاریس” (Anomalocaris) با طول یک متر بوده است.

“جو موسیوک” (Joe Moysiuk) یکی از نویسندگان این مقاله می‌گوید: “تیتانوکوریس” در زیرگروهی از پرنده‌دندان سانان به نام “hurdiids” قرار می‌گیرد. سر این موجود نسبت به بدن آن به قدری بزرگ است که می‌توان آن را یک سر شناور دانست.علت آن که چرا این دسته از موجودات با سرهای بزرگ تکامل یافته اند هنوز مشخص نیست. به گفته‌ی محققان بدن آن‌ها برای زندگی نزدیک بستر اقیانوس به صورت پهن تکامل یافته است.
مطالعه رسوبات “Burgess Shale” که بقایای این گونه جدید در آن یافت شده است کمتر از یک دهه پیش آغاز شد. این رسوبات حاوی بقایایی از حیوانات متعلق به دوره کامبرین بوده است. بقایای یافت شده در ماه دسامبر در موزه “رویال انتاریو” به نمایش گذاشته می‌شوند.
یافته‌های این مطالعه به طور کامل در مجله‌ی  “Royal Society Open Science” منتشر شده است.


منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

ورق استیل

کنترل تلویزیون ال جی

تعمیر یخچال

تعمیر داکت اسپلیت

تور کربلا

سیم و کابل خراسان

ظروف یکبارمصرف گیاهی

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تست علت سرگیجه

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی

مایکروسافت  شیائومی  سامسونگ  گوشی  مارک  اینتل  گواهینامه  قرمز  گورمن  تبلت  آیفون  طراحی  لایکا  تایوان  یوتیوب  دوربین  اندروید  تاشو  چین  گلکسی  پیکسل  ساعت  ای‌بی  هوشمند  سطح  جدید  شرکت  معرفی  تجاری  طرح