برگزاری شبی بهیاد «محمد خزائلی»
وبیناری بهمناسبت یادبود «محمد خزائلی»، چهره فقید فرهنگی روز دوشنبه ششم دیماه بهمیزبانیِ مجله «بخارا» برگزار میشود. به گزارش ایسنا، ششصدوبیستوسومین شب از شبهای بخارا به یادبود «محمد خزائلی» اختصاص یافتهاست. این جلسه با همکاری فصلنامه «رازان» در ساعت ۱۷ دوشنبه ششم دیماه ۱۴۰۰ بهصورت مجازی برگزار خواهد شد. در این نشست غلامرضا امامی، شایسته
وبیناری بهمناسبت یادبود «محمد خزائلی»، چهره فقید فرهنگی روز دوشنبه ششم دیماه بهمیزبانیِ مجله «بخارا» برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، ششصدوبیستوسومین شب از شبهای بخارا به یادبود «محمد خزائلی» اختصاص یافتهاست. این جلسه با همکاری فصلنامه «رازان» در ساعت ۱۷ دوشنبه ششم دیماه ۱۴۰۰ بهصورت مجازی برگزار خواهد شد.
در این نشست غلامرضا امامی، شایسته خزائلی، حسین عبدالملکی، سیدمهدی کتانفروش، یوسف نیکفام، محتشم مومنی و علی دهباشی به بررسی زندگی و آثار محمد خزائلی، پژوهشگر و مدرس خواهند پرداخت.
شب «دکتر محمد خزائلی» در ساعت ۱۷ روز دوشنبه ششم دیماه از صفحه اینستاگرام و کانالهای تلگرام و آپارات مجله «بخارا» به نشانیهای زیر پخش خواهد شد:
instagram.com/bukharamag
telegram.me/bukharamag
aparat.com/bukharamag
در معرفی محمد خزائلی عنوان شده است: محمد خزائلی در سال ۱۲۹۲ خورشیدی در روستای کرهرود اراک چشم به جهان گشود. هنوز ۱۸ ماه از زندگیاش نگذشته بود که اپیدمی آبله دامن او را گرفت و بیناییاش را از دست داد. بعد از این اتفاق، زندگی او به گونهای دیگر رقم خورد؛ او با امکاناتی نزدیک به هیچ، و تنها با اراده و تلاش، پلههای ترقی را طی کرد و نام نیکی را در تاریخ ایران از خود به یادگار گذاشت.
پس از رخدادِ این اتفاق، او بههمراه خانواده به اراک مهاجرت کرد و علیرغم نابینایی، دوران ابتدایی را بدون هیچ مشکلی به پایان رساند. او تحصیلات متوسطه را در دبیرستان صمصامیه اراک ادامه، و دیپلم ششم ادبی را بهطور متفرقه در تهران امتحان داد و در تمام کشور رتبه اول شد و به دریافت مدال علمی نائل آمد.
خزائلی در سال ۱۳۲۱ به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و همزمان با تدریس در مدارس اراک، به آموختن ادبیات عرب، فلسفه قدیم، فقه و اصول، علم کلام و تاریخ اسلام پرداخت و در سال ۱۳۲۴ لیسانس خود را با رتبه نخست در رشته الهیات دریافت کرد.
این مدرس در سال ۱۳۲۵ از دانشکده حقوق و در سال ۱۳۲۹ از دانشکده ادبیات دو لیسانس دیگر دریافت کرد و تحصیلات عالیه خود را تا مقطع دکترا در رشته ادبیات فارسی ادامه داد و در سال ۱۳۳۲ نیز آن را به اتمام رساند. او در سال ۱۳۳۶ دومین دکترای خود را در رشته قضایی از دانشگاه تهران دریافت کرد.
محمد خزائلی به سه زبان فرانسه، عربی و انگلیسی تسلط کامل داشت و با زبان آلمانی نیز آشنا بود. او در سال ۱۳۴۱ آموزشگاه خزائلی را در اراک تاسیس کرد و بعدها آموزشگاههای متعددی را در تهران بنیان گذاشت. تاسیس انجمن هدایت، حمایت نابینایان ایران، تأسیس آموزشگاه نابینایان بزرگسال از دیگر اقدامات مهم اوست. از این پژوهشگر بیش از ۲۲ کتاب پژوهشی منتشر شده که برخی از آنها عبارتاند از: اعلام قرآن، احکام قرآن، شرح بوستان، شرح گلستان، تاریخ فلسفه، دستور زبان فارسی، بدیع و قافیه، فقه، زبان فارسی و… . محمد خزائلی در سال ۱۳۵۳ خورشیدی در سن ۶۱ سالگی درگذشت.
انتهای پیام
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0