کد خبر : 75249
تاریخ انتشار : شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱:۱۹
-

بی آبی و روزگار سخت اهالی روستاهای “جلالوند” کرمانشاه

بی آبی و روزگار سخت اهالی روستاهای “جلالوند” کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه جمعی از اهالی روستاهای دهستان جلالوند کرمانشاه از مشکل بی‌آبی و عدم آبرسانی سیار به این روستاها به شدت گلایه کردند. به گفته اهالی این روستاها، در منطقه جلالوند کرمانشاه حدود ۲۰ روستا با مشکل جدی بی آبی مواجه اند و این امر زندگی را برای آنان سخت کرده است. آنطور که این افراد می

بی آبی و روزگار سخت اهالی روستاهای "جلالوند" کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه جمعی از اهالی روستاهای دهستان جلالوند کرمانشاه از مشکل بی‌آبی و عدم آبرسانی سیار به این روستاها به شدت گلایه کردند.

به گفته اهالی این روستاها، در منطقه جلالوند کرمانشاه حدود ۲۰ روستا با مشکل جدی بی آبی مواجه اند و این امر زندگی را برای آنان سخت کرده است. آنطور که این افراد می گویند حتی آبرسانی سیار هم برای آنها انجام نمی شود و برای تامین آب شرب خود مجبورند مسافتی ۳۰ کیلومتری را طی کرده و از روستاهای اطراف آب مورد نیازشان را تامین کنند.

جمعی از اهالی این روستاها با حضور در ایسنا، از مشکلاتی که به واسطه بی‌آبی برایشان بوجود آمده گفتند و اینکه در صورت تداوم این شرایط مجبور به خالی کردن روستاها می شوند. خواسته به حق آنها آبرسانی سیار به روستاهایشان بود تا شاید تحمل این شرایط سخت را کمی برایشان آسان کند.

علی نظر منصوری منش از اهالی روستای سراب کریان کرمانشاه با بیان اینکه دهستان جلالوند حدود ۶۰ روستا دارد، گفت: آب بخشی از این روستاها از مجتمع آبرسانی امام علی(ع) شماره دو تامین می شود، اما حدود ۲۰ روستای دیگر این منطقه با مشکل کم آبی مواجه اند که امسال این شرایط بسیار تشدید شده و اصلا آبی برای خوردن نداریم.

منصوری منش این روستاها را شامل روستاهای سراب کریان، گاومره، قاپقوی، انجیرک، پرگلی علیا و سفلی و … عنوان کرد و گفت: این ۲۰ روستا حدود ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارند که روزگار بسیار سختی را می گذرانند.

وی گفت: سالهای گذشته هم مشکل کمی آبی داشتیم، اما امسال این مشکل بسیار حادتر شده و آب روستاها کاملا قطع است و مجبوریم برای تامین آب شرب به روستاهای اطراف که حدود ۳۰ کیلومتر با ما فاصله دارند برویم و از آنجا آب بیاوریم.

منصوری منش در خصوص اینکه آیا آبراسانی سیار به این روستاها صورت نمی گیرد نیز گفت: سالهای قبل آبرسانی سیار انجام می شد، اما امسال خبری از آبرسانی نیست. فقط حدود یک ماه پیش یک تانکر آب برای سه روستا آوردند و از آن زمان به بعد تاکنون این کار انجام نشده است. برای آبرسانی سیار نیز گفته اند باید قرارداد ببندیم  و پول بابت آن پرداخت کنیم که این کار از توان اهالی روستا خارج است.

وی به احتمال خالی شدن این روستاها از جمعیت به دلیل بی آبی اشاره کرد و گفت: سالهای قبل سه روستای گلان، گرآب و سولاب به دلیل خشکسالی خالی از سکنه شدند. حالا هم این خطر وجود دارد که تعداد بیشتری روستا از جمعیت خالی شوند. اگر هم تاکنون اهالی این روستاها به شهر نرفته اند بخاطر کشاورزی محدودی است که دارند که البته بخش زیادی از آن را هم خشکسالی از بین برده است.

وی با گلایه از بی توجهی مسئولین به مشکلشان، گفت: بارها این مشکل را با مسئولین درمیان گذاشته ایم، اما هیچ نتیجه ای ندیده‌ایم. مسئولین خود را جای ما بگذارند  و ببینند می توانند بی آب زندگی کرد؟

منصوری منش به طرحی که قرار بود با اجرای آن مشکل آب این روستاها مرتفع شود نیز اشاره کرد و گفت: سالها پیش قرار بود در قالب مجتمع آبرسانی امام علی(ع) شماره یک به این روستاها آبرسانی شود و مقداری کار هم انجام شد، اما گویا این طرح به فراموشی سپرده شده و فعلا خبری از آن نیست.

وی در پایان گفت: خواسته اهالی این روستاها این است که حداقل آبرسانی سیار به صورت مرتب برای آنها انجام شود که فکر نمی کنم خواسته ناحق و زیادی باشد. واقعا زندگی بدون آب بسیار دشوار است و فکر نمی کنم هیچدام از مسئولین بتوانند حتی یک روز هم شرایط اهالی این روستاها را تحمل کنند.

برای پیگیری موضوع سراغ شهاب شفیعی بخشدار فیروزآباد کرمانشاه رفتیم که در این خصوص گفت: با توجه به خشکسالی حادث شده، هم اکنون بالغ بر 50 روستای دهستان های جلالوند و عثمانوند این بخش با تانکر آبرسانی می شوند و متاسفانه تنها یک تانکر برای این کار در نظر گرفته شده که همین موجب شده آبرسانی به این روستاها با تاخیر صورت بگیرد.

وی افزود: با توجه به تعداد بالای روستاهای نیازمند آبرسانی سیار و وجود تنها یک تانکر، اگر این تانکر در روز بتواند سه سرویس هم آبرسانی داشته باشد، بیش از دو هفته طول می کشد تا به هر روستا آبرسانی کند.

شفیعی گفت: از مسئولین شرکت آب و فاضلاب خواسته ایم تعداد تانکرهای آبرسان را به سه یا چهار دستگاه افزایش دهند تا حداقل هر سه روز یکبار هر روستا بتواند آب دریافت کند.

بخشدار فیروآباد در خصوص درخواست دریافت وجه از روستاییان بابت آبرسانی سیار نیز گفت: دستورالعملی از سوی آبفا ابلاغ شده بود که روستاهایی که به آنها آبرسانی سیار می شود مبلغ جزیی پرداخت کنند که با توجه به محرومیت منطقه فیروزآباد و با پیگیری فرماندار شهرستان و مساعدت مدیرعامل آبفای استان این موضوع منتفی شده است.

وی گفت: امیدواریم با اضافه شدن تانکرهای آبرسان، بتوانیم در فواصل کوتاهتری آب مورد نیاز خانوارهای روستاهای این بخش را تامین کنیم.

شفیعی  همچنین با اشاره به تامین آب بیش از 50 روستای این بخش از محل مجتمع آبرسانی امام علی(ع) شماره دو، گفت: به دلیل قطع برق آبرسانی به این روستاها با مشکلاتی روبرو شده که درخواست داریم مسئولین شرکت آبفا یک دستگاه ژنراتور را برای این مجتمع تامین کنند تا در مواقع قطع برق مشکل آبرسانی این روستاها برطرف شود.

و سخن پایانی اینکه حال که این مردمان کم توقع به آبرسانی سیار راضی‌اند، باید هر طور شده این خواسته به حق‌شان تامین شود تا موجب کوچ اجباری شان به شهر نگردد.

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نمونه طراحی تقویم 1404

ترينر (Trainer)

خرید نهال

کنترل تلویزیون ال جی

غرفه سازی نمایشگاهی

رسانه محبوب کسب و کارها حرف تو

سینی کابل

خرید مستقیم از وارد کننده (ویپ و پاد سیستم)

سیم و کابل خراسان

ظروف یکبارمصرف گیاهی

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تست علت سرگیجه

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی