رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ: اروپا در محاصره حلقه آتش است
ولفگانگ ایشینگر، سفیر اسبق آلمان در آمریکا و انگلیس که از سال ۲۰۰۸ کنفرانس امنیتی مونیخ را ریاست کرده، در مصاحبهای با دویچه وله ابراز امیدواری کرد که نشستهای مربوط به این کنفرانس که امسال به صورت مجازی برگزار شد، مجددا به حالت حضوری برگردد. به گزارش ایسنا، شایعات پیرامون “سورپرایز بزرگ” ولفگانگ ایشینگر برای
ولفگانگ ایشینگر، سفیر اسبق آلمان در آمریکا و انگلیس که از سال ۲۰۰۸ کنفرانس امنیتی مونیخ را ریاست کرده، در مصاحبهای با دویچه وله ابراز امیدواری کرد که نشستهای مربوط به این کنفرانس که امسال به صورت مجازی برگزار شد، مجددا به حالت حضوری برگردد.
به گزارش ایسنا، شایعات پیرامون “سورپرایز بزرگ” ولفگانگ ایشینگر برای کنفرانس امنیتی مونیخ امسال درست بودند. در تاریخ ۱۹ فوریه(اول اسفند) قرار است کنفرانس امنیتی مونیخ به برگزاری آنچه که یک نشست مجازی “ویرایش ویژه” همراه با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و همتایان اروپاییاش همچون آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان خوانده شده، بپردازد.
رهبران ناتو، سازمان ملل و چهره های مهم حوزه اقدام در قبال سلامت جهانی و آب و هوا نیز قرار است در آن شرکت کنند.
ایشینگر در مصاحبه با دویچه وله گفت: در دیپلماسی غیبت تماس مستقیم، شخصی و فیزیکی واقعا در بلندمدت زیانبار است.
خود این کنفرانس امنیتی جهانی که از سال ۱۹۶۳ در ماه فوریه هر سال رهبران جهان را در شهر مونیخ گرد هم می آورد به دلیل همه گیری بیماری کرونا به تاخیر افتاد.
جو بایدن کمتر از یک ماه است که رئیس جمهور آمریکااست. از همان روز اول ریاست جمهوری او فشار زیادی وجود داشته که او به روابط ترانس-آتلانتیک که در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ شدیدا متزلزل شد اولویت دهد.
ایشینگر خاطر نشان کرد: ما به نحوی شوک آور دریافته ایم که دیگر چیزی تحت عنوان تضمین دائمی بلند مدت پشتیبانی آمریکا از ما وجود ندارد. اروپایی های باهوش باید با این پرسش مواجه شوند که چه می شود اگر چهار سال دیگر رئیس جمهوری انتخاب شود که مسیر ترامپ را در پیش بگیرد؟
ایشینگر به رغم مطرح بودن “تردید اساسی” گفت از گزینه های بایدن برای تیمهای امنیتی و سیاست خارجی که چند دهه تجربه حرفه ای و شخصی در قبال روابط ترانس آتلانتیک دارند، “آسوده خاطر” شده است. همچنین تمدید معاهده کنترل تسلیحاتی “استارت جدید” نیز یک نشانه مثبت دیگر است.
او تاکید کرد: اعتماد سرمایه دیپلماسی است. در غیبت اعتماد شما قرار نیست دستاورد چندانی کسب کنید. و این مشکل روابط ما در طول سالهای ریاست جمهوری ترامپ بود.
بایدن در سخنرانی در محل وزارت امور خارجه آمریکا طی چند روز پیش گفت، بازسازی اعتماد با همپیمانان و تعامل با رقیبان در ضمن تلاشهای دولتش برای مقابله با چند بحران داخلی شامل همه گیری بیماری و تاثیرات اقتصادی آن مفقود نخواهد شد.
ایشینگر خاطر نشان کرد که مردم عادی آمریکا را مد نظر دارد و به این اشاره کرد که ۷۴ میلیون رای دهنده آمریکایی از ترامپ و دیدگاه معاملاتیاش در قبال امور بین الملل حمایت کردند.
او پرسید: ما چه کار می توانیم بکنیم تا آمریکایی ها درک کنند همکاری نزدیک با اروپا، حمایت از اروپا واقعا یک ایده خوب است؟
وی افزود، برای این منظور آلمان و اتحادیه اروپا باید به شکل جامع تری نقششان در جهان را جدی بگیرند. تصمیم گیری های شایسته سریعتر در سطح اتحادیه اروپا، آمادگی نظامی بهتر و تعهد به سیاست اشتراک هسته ای ناتو برخی از بزرگترین نکاتی هستند که به گفته وی به قانع کردن رای دهندگان آمریکایی در خصوص منفعت داشتن روابط ترانس آتلانتیک کمک خواهد کرد.
با این حال این به نوبه خود ممکن است باعث ناخرسندی رای دهندگان آلمانی شود. این مسائل به ویژه صحبت از بازدارندگی هسته ای چند بازخورد خوبی در داخل پیدا نمی کنند. اعتراضات ضد هستهای به چند دهه قبل بر می گردند. حزب سبزهای آلمان که ممکن است بعد از انتخابات سراسری سپتامبر به دولت بعدی آلمان بپیوندد، مدتهاست که خلع سلاح هسته ای را محور آرمانهای حزبی خود قرار داده است.
ایشینگر خاطر نشان کرد: من امیدوارم سیاست خارجی بخشی از کمپین انتخاباتی باشد. چهار سال پیش اینطور نبود.
وی گفت: این اشتباه است که سیاستمداران آلمان همواره به شهروندان بگویند که ما بعد از اتحاد مجدد چون که اکنون تنها در محاصره دوستان هستیم در بهشت زندگی می کنیم. این یک کلیشه است. این به ما توهم امنیت دائمی را می دهد.
ایشینگر ادامه داد: این که سیاستگذاران آلمانی در سطح اروپایی فکر کنند، به معنی درک نگرانی های راهبردی ایتالیا و لهستان نیز هست.
ایشینگر با اشاره به بی ثباتی که از مالی تا لیبی، سوریه و اوکراین را فرا گرفته اظهار کرد: ما در محاصره یک حلقه آتش هستیم.
سازماندهندگان کنفرانس امنیتی مونیخ می گویند که نشست مجازی ۱۹ فوریه قرار است کمتر از سه ساعت طول کشیده و به پوشش چند موضوع کلی بپردازد. یکی از بزرگترین مسائل این است که آیا تغییر از ترامپ به بایدن مبتنی بر سیاست خواهد بود و یا صرفا لفظی است. بایدن به رغم رد یک سری از رویکردهای رئیس جمهور سابق آمریکا در قبال دیپلماسی، چند مورد از سیاستهایش یادآور سیاستهای ترامپ (یا در حقیقت سیاستهای قبلی اوباما) هستند شامل ایستادگی قاطع در برابر چین، متوقف ساختن پروژه خط لوله نورد استریم ۲ و وادار ساختن شرکا در ناتو به عملی ساختن تعهد دو درصدی مربوط به بودجه نظامی.
ایشینگر از منتقدان پروژه نورد استریم ۲ بوده اما با تحریمهای آمریکا در قبال آن مخالف بوده و خواستار تکمیل این پروژه است و اتکای آلمان به گاز روسیه از زمان جنگ سرد را متذکر می شود.
وی افزود، اتحادیه اروپا “چند سال نوری” از ایده امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه در خصوص “خودمختاری استراتژیک” که به دنبال قرار دادن این بلوک مابین آمریکا و چین است فاصله دارد. ایشینگر به جایش خواستار “تقویت قابلیت” در کوتاه مدت است به نحوی که به اتحادیه اروپا اجازه توسعه مواضع سیاست خارجی و پذیرش مسئولیت بیشتر در جهان را بدهد.
او تصریح کرد: “نحوه ارائه این مساله به رای دهندگان اروپایی باید اینطور باشد که ما این کار را برای آمریکا نمی کنیم. ما این کار را برای دونالد ترامپ یا حتی جو بایدن نمی کنیم. ما این کار را برای خودمان می کنیم. ما لازم است که تا حد ممکن مراقب امنیت خودمان باشیم.”
انتهای پیام
منبع:ایسنا
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0