کد خبر : 49066
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۱
-

عقب ماندگی‌ها به دلیل ساده انگاری در مسائل فرهنگی است

عقب ماندگی‌ها به دلیل ساده انگاری در مسائل فرهنگی است

  استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه باید برای نهادینه کردن فرهنگ قرآنی، مردم وجوانان را با زیبایی‌های دین آشنا کنیم، گفت: عقب ماندگی ما به جهت ساده انگاری در مسائل فرهنگی است و هر زمان اصالت‌های فرهنگی کمرنگ شود، آسیب‌های اجتماعی، جای آن را می‌گیرد. حمید ملانوری، عصر چهارشنبه ۱۳ مرداد در نشست اعضای

عقب ماندگی‌ها به دلیل ساده انگاری در مسائل فرهنگی است

  استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه باید برای نهادینه کردن فرهنگ قرآنی، مردم وجوانان را با زیبایی‌های دین آشنا کنیم، گفت: عقب ماندگی ما به جهت ساده انگاری در مسائل فرهنگی است و هر زمان اصالت‌های فرهنگی کمرنگ شود، آسیب‌های اجتماعی، جای آن را می‌گیرد.

حمید ملانوری، عصر چهارشنبه ۱۳ مرداد در نشست اعضای اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی، فرهنگی، قرآنی و عترت استان اظهار کرد: اساس تمام فعالیت های اقتصادی،سیاسی،اجتماعی، امنیتی و… ما بر مبنای فرهنگ است.
به گزارش ایسنا، وی تأکید کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) فعالیت ها بدون پیوست فرهنگی و توجه به فرهنگ عمومی به نتیجه خوبی نمی‌رسد، به ویژه در نظام انقلابی و اسلامی ما که بر پایه فرهنگ دینی ،اسلامی، انقلابی و عاشورایی و دستور العمل‌های منبعث از آیات قرآن کریم و احادیث و روایات نبی مکرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع ) بنا شده است.
استاندار خاطرنشان کرد: اگر دنبال زندگی ایده آل ، آینده نگرانه و سعادت بشر هستیم، خارج از آیات قرآن کریم و زندگی اهل بیت دست یافتنی نیست و چه بسیار کشورها و دولت‌های غیر مسلمانی که از آیات قرآن کریم بهره پ‌های فراوان برده و می برند.
ملانوری ادامه داد: ما در نظامی زندگی می کنیم که اساس دستورالعمل‌ها، سیاست‌ها و منشورهای ارائه شده آن برگرفته از اصول برآمده از متن قرآن کریم است لذا باید با تأسی و تمسک به قرآن کریم در دهکده جهانی، چتر حمایتی را بر روی جامعه ایجاد کنیم تا مردم در این بارش آسیب‌های اجتماعی خیس نشوند.
وی با تأکید بر لزوم تشکیل نشست شورای فرهنگ عمومی استان گفت: در حوزه آسیب های اجتماعی برخی از چالش‌ها وجود دارد که اگر چه از لحاظ کمّی بالا نیست ولی برای استان ولایت محور ،فرهنگی، دینی، انقلابی و… ما که در  تدین زبانزد است، آسیب‌های اجتماعی باید به صفر برسد.
استاندار با اشاره به ضعیف شدن فعالیت‌های قرآنی در جامعه گفت: اگر چه پاندمی بیماری کرونا در این زمینه نقش آفرین بوده اما نباید تبلیغات ضد دینی و ارزشی را دست کم گرفت.
ملانوری ادامه داد: نظام سلطه به دنبال معرفی دین اسلام بر اساس خشونت است و بر همین مبنا،داعش با پرچم دین ظهور کرد تا به اسم دین و قرآن کریم، جنایت های بیشماری را مرتکب شود لذا برای نسل جوان امروزی که دائماً در شبکه‌های مجازی حضور دارند، شبهه‌های فراوانی ایجاد می شود که پاسخگویی به آنها بر عهده مؤسسات قرآنی، حوزه علمیه، مدارس، دانشگاه‌ها و… است.
وی تأکید کرد: باید در قالب دولت محلی و بومی، تدبیر و تلاش کنیم تا به توسعه در همه بخش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دست یابیم.
به گفته وی؛ عقب ماندگی ما به جهت ساده انگاری در مسائل فرهنگی است و هر زمان اصالت‌های فرهنگی کمرنگ شود، آسیب‌های اجتماعی، جای آن را می‌گیرد.
استاندار اظهار کرد: در راستای فعالیت های قرآنی، باید ساختمان های مدارس، دانشگاه‌ها و… با چارچوب های مشخص در اختیار مؤسسات قرآنی قرار گیرد.
ملانوری به لزوم بهره گیری از شبکه شاد در راستای آموزش قرآن کریم  تأکید کرد و گفت: باید به هر طریقی و با استفاده از هر ظرفیتی، احساس نیاز به آموزش قرآن کریم در جامعه ایجاد شود.
به گفته وی؛ به هر میزان به حوزه فرهنگ توجه کنیم، موفقیت ما در دیگر حوزه‌ها بیشتر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: جلسه ای در هفته های آتی  با حضور ادارات کل راه و شهرسازی، اوقاف و امور خیریه، آموزش و پرورش ، فرهنگ و ارشاد  اسلامی، صنعت، معدن و تجارت ،سپاه ،شهرداری و دانشگاه به منظور بررسی راهکارهای حمایت و پشتیبانی از مؤسسات قرآنی و عترت شکل گیرد.
ناصر نبی زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: موسسات قرآنی استان با توجه به هزینه‌های سنگین اجاره بها به مکان تجمیعی برای فعالیت‌های قرآنی نیاز دارند.
وی اظهار کرد: اگر بتوانیم ضریب حمایتی خود را از موسسات و فعالیت‌های قرآنی افزایش دهیم، شاهد تحولات فرهنگی خوبی در استان خواهیم بود.
وی گفت: در مجموع ۸۰ موسسه قرآنی در خراسان جنوبی داریم که از این تعداد چهار موسسه به تازگی مجوز فعالیت گرفتند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی اظهار کرد: ۲ اتحادیه موسسات قرآنی در خراسان جنوبی داشتیم که به دلیل جلوگیری از انجام اقدامات موازی در چند سال گذشته با یکدیگر ادغام شدند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه خراسان جنوبی یک استان فرهنگی است از برگزاری مراسم خانوادگی قرآن کریم تا مراسم رسمی شاهد گستردگی حجم فعالیت‌های قرآنی در سطح این استان هستیم.
نبی‌زاده افزود: اگرچه کرونا در زمینه فعالیت‎‌های قرآنی محدودیت‌هایی ایجاد کرده اما با استفاده از روش‌های نو و ابتکاری و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی در زمینه ترویج فعالیت‌های قرآنی موفق عمل شده است.
وی اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان ۷۰ برنامه را در فضای مجازی تعریف کردیم و ۱۵۰ کلیپ با موضوعات مختلف فرهنگی و قرآنی تهیه شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: در زمینه ثبت‌نام در برنامه‌ها و آزمون‌های سراسری قرآن کریم خراسان جنوبی با توجه به درصد جمعیت رتبه اول را در سطح کشور دارد.
وی افزود: روستای دادران شهرستان درمیان به عنوان یکی از ۱۲ روستای برتر کشور در زمینه فعالیت‌های قرآنی معرفی شده است.
وی بیان کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۹ تاکنون ۷۷۰ میلیون تومان در زمینه فعالیت‌های قرآنی در خراسان جنوبی هزینه شده که از این میزان ۳۰۰ میلیون تومان استانی و ۴۷۰ میلیون تومان از محل اعتبارات وزارتخانه بوده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: ۵۵ موسسه قرآنی ثبت شده در این استان داریم و ۲۱ موسسه تاکنون به دلایل مختلف ثبت نشده‌اند همچنین ۵۸ خانه قرآن شهری و ۱۷۸ خانه قرآن روستایی فعالیت دارند.
حجت الاسلام احمد رضایی با اشاره به دستاوردهای قرآنی در خراسان جنوبی گفت: سالانه حدود هزار دوره و کلاس آموزشی در موضوعات مختلف قرآنی توسط موسسات و خانه‌های قرآن شهری و روستایی برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه تنها در شهرستان فردوس هزار نفر حافظ جزء یک تا کل قرآن کریم را داریم اضافه کرد: سالانه حدود ۱۴ هزار نفر در دوره‌های آموزشی قرآن کریم در استان شرکت می‌کنند.
رضایی ادامه داد: همچنین سالانه سه هزار گواهینامه قرآنی در موضوعات مختلف قرآنی در خراسان جنوبی صادر می‌شود و دوره‌های تخصصی کادر قرآنی در خراسان جنوبی هم سالانه برگزار می‌شود که به لحاظ تخصصی استان از لحاظ کادر قرآنی غنی شده و نیاز به سایر استان‌ها ندارد.
وی گفت: از سال ۹۶ تاکنون به صورت مستمر دوره‌‎های آموزشی سبک زندگی اسلامی در استان برگزار می‌شود و همه ساله جشنواره قرآنی کودک و نوجوان را در خراسان جنوبی برگزار می‌کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه قرارگاه جهادگران قرآنی برای اولین بار با مشارکت بسیج سازندگی در خراسان جنوبی راه‌اندازی شده است، تصریح کرد: تفاهم‌نامه با دستگاه‌های اجرایی در راستای ترویج فرهنگ قرآنی امضا شده است، همچنین آزمون‌های اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن از سطح کارشناسی تا دکترا صادر می‌شود.
رضایی از راه‌اندازی مجمع قاریان و هیات اندیشه‌ورز در شهرستان‌های خراسان جنوبی خبر داد و یادآور شد: شبکه فعالان قرآنی استان در بستر فضای مجازی با هدف مدیریت صحیح، سریع و دقیق فعالیت‌های قرآنی راه‌اندازی شده که دوران کرونا کمک‌کننده بوده است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest


0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

نمونه طراحی تقویم 1404

ترينر (Trainer)

خرید نهال

کنترل تلویزیون ال جی

غرفه سازی نمایشگاهی

رسانه محبوب کسب و کارها حرف تو

سینی کابل

خرید مستقیم از وارد کننده (ویپ و پاد سیستم)

سیم و کابل خراسان

ظروف یکبارمصرف گیاهی

نصب و تعویض باتری ماشین در محل

تست علت سرگیجه

اضافه کردن زيرنويس

پلتفرم رپورتاژ آگهی

جعبه هاردباکس

طراحی سایت فروشگاهی