آیا ممکن است کم خونی باعث مرگ شود؟
کمخونی یک مشکل شایع در جامعه امروزی است که افراد را در گروههای سنی مختلف درگیر میکند. این مساله میتواند عوارض منفی زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد که در صورت نیاز باید برای درمان آن دست به کار شود. کمخونی تنها در زمانی منجر به مرگ میشود که در وضعیت بسیار
کمخونی یک مشکل شایع در جامعه امروزی است که افراد را در گروههای سنی مختلف درگیر میکند. این مساله میتواند عوارض منفی زیادی را برای فرد به دنبال داشته باشد که در صورت نیاز باید برای درمان آن دست به کار شود. کمخونی تنها در زمانی منجر به مرگ میشود که در وضعیت بسیار شدید بروز کند. در غیر از این صورت عوارض مختلف گریبانگیر فرد خواهد شد. این مساله به دلیل تعداد کم گلبولهای قرمز در خون اتفاق میافتد که باید برای حل این مساله از راهکارهای متعددی استفاده کرد.
کمخونی با پایینبودن تعداد گلبولهای قرمز تعیین و تعریف میشود. زمانی که فردی به کمخونی مبتلا باشد، تعداد هموگلوبینهای خون او هم پایین خواهد بود. هموگلوبین وظیفه خطیری در بدن بهعهده دارد: حمل اکسیژن به سراسر بدن. بنابراین، ابتلا به کمخونی موجب میشود که بافتها یا اندامهای شما بهاندازه کافی اکسیژن دریافت نکنند.
انواع مختلف کم خونی
با توجه به اینکه کمخونی میتواند آسیبهای زیادی به ارگانهای حیاتی بدن وارد کند، حتما باید انواع کم خونی را به خوبی بشناسید. این مساله به دلایل مختلفی روی میدهد که شناخت درست علت در درمان آن نیز اثرگذار خواهد بود. بر همین اساس در ادامه به بررسی انواع کمخونی خواهیم پرداخت.
کم خونی آپلاستیک
کمخونی آپلاستیک یکی از شایعترین انواع کمخونی است که افراد زیادی درگیر آن هستند. ساخت سلولهای خونی برعهده مغز استخوان است. در این نوع از بیماری مغز استخوان قادر به تولید سلولهای خونی نیست. این بیماری به دو شکل اکتسابی و وراثتی بروز میکند. مواردی همچون عفونتها، شیمی درمانی و بیماریهای خودایمنی باعث بروز این مشکل میشوند. این نوع از کمخونی معمولا با علائمی همچون سردرد، ضربان قلب سریع و سردی دست و پا خود را نشان میدهد.
سندروم میلو دیسپلاستیک
این سندروم یکی دیگر از دلایل اصلی بروز کمخونی در بدن است. این سندروم سبب تغییر شکل سلولهای مغز استخوان میشود. این سلولهای معیوب قدرت ساخت خون را ندارند و معمولا در سریعترین زمان از بین میرند. متاسفانه این سندروم میتواند در نهایت به سرطان خون نیز بیانجامد. به همین جهت کسانی که به این سندروم مبتلا هستند باید مراقبتهای متعددی انجام دهند.
کم خونی همولوتیک
گلبولهای قرمز مهمترین سلولهای خونی هستند که کمبود آنها منجر به کمخونی میشود. در برخی از افراد این گلبولها عمر بسیار کوتاهی دارد و بدن توانایی جبران سلولهای از بین رفته را نخواهد داشت. در این حالت فرد به کمخونی همولوتیک مبتلا شده است. این بیماری به صورت ارثی و اکتسابی ایجاد میشود. عواملی همچون بیماریهای خودایمنی، طحال بیش فعال، تومورها و برخی داروها همچون پنیسیلین باعث بروز این مشکل هستند.
تالاسمی ماژور
تالاسمی یکی از معروفترین بیماریهای کمخونی است که به صورت موروثی انتقال پیدا میکند. تالاسمی به دو شکل ماژور و مینور بروز میکند که نوع ماژور آن برای فرد مشکلساز خواهد بود. این بیماری سبب میشود که در بدن فرد مبتلا به اندازه کافی هموگلوبین تولید نشود. هموگلوبین یک پروتئین است که با قرارگیری در گلبولهای سفید وظیفه انتقال اکسیژن را برعهده دارد. از همین رو کاهش تولید آن منجر به کمخونی تالاسمی خواهد شد. از آنجایی که این بیماری ارثی است، در آزمایشهای قبل از ازدواج مورد نظر قرار میگیرد.
با علائم کم خونی آشنا شوید
کسی که با بیماری کمخونی روبرو است، نشانههای مختلفی دارد که شما هم میتوانید آنها را به صورت ویژه بررسی کنید. خستگی و بیحالی بارزترین علامت کمخونی در افرد مبتلا است. همچنین معمولا نوک انگشتان دست و پای این افراد سرد میشود. برای اینکه با سایر علائم آشنا شوید، برخی از آنها را به صورت لیست شده در ادامه بیان میکنیم.
- سرگیجه
- سردرد مزمن
- ضربان قلب سریع و نامنظم
- احساس درد در ناحیه قفسه سینه
- رنگپریدگی و زردی پوست
- تنگی نفس در هنگام فعالیت
- ضعف عضلانی
- احساس خوابآلودگی پیوسته
اگر نگاهی به علائم گفته شده بیندازید متوجه خواهید شد که هر کدام از آنها به نوعی بر ضعف بدنی دلالت دارند. متاسفانه کمخونی میتواند بر روی سایر جنبههای زندگی فرد همچون شغل تاثیر منفی بگذارد. احساس ضعف و خستگی سبب میشود که فرد نتواند به درستی فعالیتهای خود را پیش برد. همچنین انجام فعالیتهای بدنی برای افراد مبتلا به کمخونی سخت است. به همین علت مشاغل و ورزشهای پرفعالیت برای آنها مشکلساز خواهد بود. کمخونی سبب میشود که فرد در برابر سرما هم ضعیف باشد که به همین علت بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار میگیرند. چنانچه تمام یا بخش زیادی از این علائم را دارید بهتر است که یک آزمایش کمخونی را پشت سر بگذارید.
نحوه تشخیص کم خونی
بررسیهای آماری نشان میدهد که متاسفانه بسیاری از افراد مبتلا به کمخونی اطلاعی از آن ندارند. به همین علت تشخیص درست و به موقع در چنین شرایطی از اهمیت بالایی برخوردار است. اولین قدم برای تشخیص این بیماری مراجعه فرد به پزشک است. معمولا پزشک یک معاینه از شما انجام داده و سوابق خانوادگی را بررسی میکند. بعد از این مرحله پزشک در چند مرحله مختلف آزمایش خون میگیرد. انجام چند مرتبه این کار باعث میشود که نتایج به دست آمده دقیقتر باشند.
در طول این آزمایشات تعداد کل گلبولهای قرمز خون شمارش میشود. همچنین امکان اندازهگیری میزان هموگلوبین در خون نیز از طریق این آزمایشها وجود خواهد داشت. در طول این آزمایشات شکل و اندازه گلبولهای قرمز نیز بررسی میشود تا در صورت معیوب بودن قابل تشخیص باشند. نتایج این آزمونها توسط پزشک مورد تحلیل قرار میگیرد تا کمخونی اثبات شود. در برخی از موارد ممکن است آزمایشات جدیتری همچون آزمایش مغز استخوان لازم باشد.
روشهای درمان کم خونی شدید
کمخونی شدید یک بیماری خطرناک است که اگر به آن توجه نشود، حتی منجر به مرگ نیز خواهد شد. از همین رو کسی به کمخونی شدید مبتلا شده است، باید حتما از روشهای درمانی مختلف کمک بگیرد. داشتن یک رژیم غذایی مفید و پرآهن بسیار کمککننده است. در برخی از موارد شیمی درمانی میتواند در از بین بردن عوامل زمینهای کمخونی مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین داروهای بیماریهای خودایمنی میتواند در این مورد موثر باشد. تزریق خون در بازههای زمانی مشخص یکی از بهترین راهکارها برای درمان کمخونی است. با این کار بخش زیادی از گلبولهای قرمز مورد نیاز در بدن جبران میشود. البته یک درمان کمکی محسوب میشود و مساله را به صورت ریشهای درمان نمیکند.
درمان کم خونی با پیوند مغز استخوان
همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم، مغز استخوان وظیفه ساخت سلولهای خونی را برعهده دارد. بسیاری از بیماران به دلیل عملکرد نامناسب مغز استخوان به کمخونی مبتلا شدهاند. از همین رو باید سلولهای مغز استخوان را با سلولهای سالم جایگزین کرد. در حال حاضر عمل پیوند مغز استخوان به همین منظور صورت میگیرد. در طول این عمل سلولهای بنیادی در مغز استخوان پیوند داده میشوند تا تولید گلبول قرمز در خون به خوبی انجام شود. خوشبختانه این عمل پیوند مغز استخوان در ایران نیز انجام میشود. از همین رو تعداد زیادی از کسانی که دچار کمخونی شدید هستند از این طریق مشکل خود را حل میکنند.
خرید داروهای کم خونی
کسانی که به کمخونی شدید مبتلا هستند، باید به طور پیوسته از داروهای ویژه کمخونی استفاده کنند. پیدا کردن و خرید داروهای کمخونی یکی از دغدغههای مهم مبتلایان به این بیماری است. با توجه به نیاز زیادی که در این بخش وجود دارد، داروخانه ها برای رفاه حال مبتلایان این داروها را آماده کرده و با قیمت مناسب ارائه میکند. از همین رو شما هم میتوانید که انواع داروهای کمخونی را از طریق داروخانه آنلاین تهیه کرده و روند درمانی خود را پیش ببرید.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0